18 jan Julen är ute

Först och främst vill jag bara säga TACK TACK TACK för alla era fina kommentarer på sistone. Det är så härligt och roligt med respons från er och ni är så omtänksamma och hjälpsamma! Stor tumme upp på det! 

I veckan så städade jag ut julen. Har några saker som ännu inte kommit ner i kartonger och ut på vinden än, men de försvinner idag eller imorgon. I år (2017) så blev det inte fullt lika mycket pyntande som året innan då vi firade julen här. Den här julen var vi knappt hemma och de enda som hann uppleva vårt julpynt förutom oss själva var grannarna och min pappa med familj.

Några dagar innan jul bjöd vi in grannarna på lite glöggmys, mest för att man inte ses så ofta den här tiden på året då alla håller sig mestadels inomhus. Och några dagar efter jul var pappa och bonusmamma hit och var barnvakt när vi var och bowlade med mina kusiner.

Så här såg det iaf ut när våra grannar kom förbi och jag dukat upp med vårt ”nya” slagbord. Gran- och tallris, skrynklig duk (jag är noll förtjust i att stryka), juläpplen, apelsiner med nejlikor och ljus i både flaskor och stakar. I flaskorna hade jag och tröt ner lite granris. Ovanför bordet hängde jag en björkgren med pappersstjärnor och en ljusslinga. Mysigt! Och grenen kommer jag sakna.

Kommentera

17 Dec Renens återkomst!

img_3501

För några år sedan fick jag en fantastiskt underbar renfäll av mitt dåvarande jobb. Fällen låg i vår soffa ett bra tag, men sedan skaffade vi Shiro och i ett obevakat ögonblick så hände en olycka på fällen och jag var helt säker på att den inte skulle gå att rädda. Jag gjorde dock ett tappert försök, men sedan stoppades fällen undan och först nu i år när vi skulle fota julbilder på H så plockade jag fram den igen.

Hade bara tänkt ta fram den tillfälligt då den hårar mer än både hunden och katten tillsammans, men både jag och M insåg än en gång hur mycket vi tycker om fällen och den är väldigt mysig så här i juletid så den fick stanna framme i soffan. Shiro älskar fortfarande fällen, men själv har jag börjat få någon slags hatkärlek till den. Det är nämligen renhår exakt ÖVERALLT i vårt hem. Spelar ingen roll hur mycket jag dammsuger så är det renspår på allt. Jag härdar nog ut till jul, men sedan får den göra återtåg till garderoben igen!

Kommentera

20 sep Betar av

img_2214

Det bästa med listor är att man får en liten knuff i baken att ta sig an saker! Redan igår efter middagen fortsatte vi med arbetet att ta ner staketet (vi har äntligen tagit tag i att plocka ner det, har velat ha bort det sedan vi flyttade in och nu blir det av). Det är inte många stolpar kvar att lossa stängslet från innan vi kan rulla ihop det och bocka det från listan. Stolparna kommer att få vänta till våren då vi kan ta till en grävare för att få upp dem ur backen. De är nämligen gjutna på plats vilket betyder att det är en stor betongklump i ändan på varje stolpe. Inte så kul att gräva för hand tyvärr!

img_2303

img_2304

Och idag på förmiddagen tog jag mig i kragen och sågade till pärlsponten till vår altandörr. Har dragit mig för att göra det själv då jag är så rädd för att mäta/kapa fel. Men idag blev jag less på mig själv och min egen feghet och tänkte ”hur svårt kan det vara” och så gjorde jag det bara! Det gick galant så nu ska jag bara se hur jag ska fästa dem på dörren på bästa sätt! Sedan är det bara att måla! Men det får bli en annan dag för nu vaknar H från sin förmiddagslur.

Kommentera

04 maj Altandörren

IMG_1592

IMG_1597

IMG_1600

IMG_1606

Altandörren före och efter första spacklingen. Även denna är rätt skadad av förra ägarens hundar. Idag går jag på med omgång nr 2 och håller tummarna för att det räcker. Vore skönt att kunna börja måla imorgon. Där tapeten sitter ska vi sätta pärlspont precis som vi har i resten av rummet. Tror det kan bli en bra ”renovering” av dörren.

Någon som är glad för det fina vädret är pälsbollen. Han älskar när dörren står öppen hela dagen så att man kan springa in och ut precis som man vill. Nöjd hund = nöjd matte.

Kommentera

26 apr Måla fönster

IMG_9330

När vi ändå är inne på det här med renovering kan jag passa på att dela med mig av förra veckans miniprojekt här hemma. Vardagsrummet renoverade vi direkt när vi flyttade in. Om ni inte kommer ihåg hur det såg ut innan så finns det en sammanfattning här och här. Den uppmärksamme kan dock se att något vi inte gjorde då var att måla fönstren vita. Förklaringen är enkel, det var mitt i vintern. Tanken var att det skulle bli gjort så snart det blev varmare ute, men saken föll i glömska, vi blev hemmablinda och två år senare var det fortfarande inte gjort.

Så efter en liten impulsartad tanke för någon vecka sedan så hörde jag av mig till vår alldeles egna expert Andreas, fick lite tips och trix och skred till verket redan dagen därpå! Jodå, jag kan vara rätt snabb i vändningarna när den sidan sätter in. En vecka, fyra omgångar spackel och tre lager målarfärg senare så var jag klar. Fyra omgångar spackel tänker ni, är hon inte klok människan? Jo, faktum är att jag är fullt frisk (mig veterligen i alla fall), men det var nog inte förra husägaren tyvärr.

Av många ställen att döma i vårt hem så är det tyvärr så illa att förra ägarens hundar har förstört en hel del ytskikt. De kan inte ha uppskattat att bli lämnade ensamma och därför verkar de också ha försökt att ta sig ut efter bästa förmåga på många olika ställen runt om i hemmet. Fönstren i vardagsrummet, altandörren, ytterdörren, toadörren och fönstren i sovrummen är exempel på sådana platser. Då det inte är ekonomiskt försvarbart att byta ut våra fönster (det är ju trots allt treglasfönster) just nu så fick det bli en provisorisk lösning i form av spackel och målning. Och om jag får säga det själv så blev det faktiskt helt okej, inte om du granskar på nära håll, men tillräckligt bra för att jag ska kunna leva med det några år.

IMG_1299

IMG_1304

IMG_1305

IMG_1316

IMG_1460

IMG_1461

IMG_1466

Gardinerna ska bytas ut dock, dessa hängde jag mest upp för att kunna visa det färdiga resultatet. Och även om det säkert inte är många som ens kommer att märka att fönstren blivit målade så känns det bra i själen att det är gjort! En sak mindre på ”att göra”-listan. Dock är altandörren fortfarande inte åtgärdad då vi var lite osäkra på hur vi skulle göra med den. Eventuellt kommer jag att måla den också framöver, eller så byter vi helt sonika ut den. Men det återstår att se!

Kommentera