13 okt Friyay och en garderob som kanske aldrig blir klar

Åh, vad jag ser fram emot en hel helg med bara lilla familjen. Helt oplanerad. Jag bara längtar efter att få pyssla på hemma och ta tag i vårt nya projekt på övervåningen. Walk in closet. Mjo ni. Nu jäklar. Eller inte. Föreställ er ingen tjusig rymlig WIC á la kändisar i stora flådiga villor (typ bilderna ovan). Nej nej. Snarare en garderob stor nog att gå in och eventuellt kunna vända sig i. Eventuellt behöva backa sig ur. Oklart än exakt hur mycket plats som kommer finnas över till att röra på sig, men det är ett senare bekymmer (bilderna nedan är nog mer realistiska). Förvaring kommer det att bli och jag LÄÄÄNGTAR! Vi har ALDRIG haft ett boende där vi haft mer än tre garderober att dela på.

Sedan ska vi inte dra för stora växlar här nu. Jag har som mål att detta ska bli klart innan jul. Om ens det. Jag vet hur noga vi är när vi väl sätter igång och att vi kommer behöva ta ”pauser” för att orka. Det är lite så vi jobbar när vi renoverar. Vi är inget par som renoverar ett rum på en helg. Vi är ett sådant par som renoverar ett rum på ett år. Vi river lite tapet. Tar en paus. River lister. Tar en paus. Grundmålar lite smygar. Tar en paus. Grundmålar igen. Tar en paus. Spacklar. Tar en paus. Ja, ni förstår… En kan inte anklaga oss för att renovera sönder vårt förhållande i alla fall! Speciellt inte med tanke på att pauserna ofta är veckolånga. Ibland månadslånga. Men det är vårt sätt och det fungerar bra för oss.

Det här med noggrannheten är ju både på gott och ont. Vi är ju sådana där renoveringstyper som absolut inte skulle kunna plocka fram rollern och bara dra ett varv över befintligt underlag (hej vad jag beundrar er som kan!). Nej vi måste riva ALLT! Rikta upp väggar, regla om, sätta nya skivor and so on… Men när vi väl är klara så blir det sååå jäkla bra och då svär jag inte längre över den där noggrannheten. Nej, då är jag så jäkla tacksam över att vi faktiskt orkar.

Alla bilder är hämtade från Google. 

Kommentera

28 jun Sovrummet

Vi är äntligen klara med vårt sovrum. Eller ja, det har vi ju varit någon vecka nu. Men fortfarande är det en sådan underbar känsla! Än är det lite småsaker som ska fixas (bara piff dock), men helheten är klar och jag är så nöjd.

IMG_1335

Så här såg det alltså ut före. Här hade M precis rivit väggarna mellan de två rum samt den lilla hallen som nu utgör vårt sovrum. Rummen som fanns där innan var inte så stora, men tillsammans så blev det mer än tillräckligt för oss. Om du vill se mer hur det sett ut under arbetets gång så kan du klicka på kategorin Sovrum under rubriken till det här inlägget så får du upp alla inlägg jag skrivit under resans gång.

IMG_1909

Och så här ser det alltså ut nu. Mycket plats runt om sängen och inga problem att få in Harrys spjälsäng. Fåtöljen i hörnet är perfekt att sitta och amma i och i timmerväggen finns en ”dold” dörr som leder ut till det som kommer att bli vår walk in closet. I dagsläget är det som en kallvind i det utrymmet, men vi kommer använda halva till en garderob och behålla halva som det är nu. Detta är dock inget vi börjat med än, men något vi kommer göra innan vintern.

Vi har i princip gjort om ALLT! När vi började riva insåg vi att underarbetet i de här rummen var väldigt dåligt, så bitvis var vi nere på timmerväggen innan vi kunde börja bygga upp igen. Vi har (med hjälp från nära och kära) dragit ny el, bytt ut det gamla proppskåpet mot ett nytt med ”flippknappar”, reglat om taket och satt ett gipstak med infällda spotlights, gipsat om väggarna, spacklat och slipat, målat tak, väggar och fönster, betsat timmerväggen och satt upp den samt rivit bort de gamla golvmattorna och lagt en heltäckningsmatta.

Kommentera

12 jun Att ha en superman!

Eller till och med 2 (Harry är ju en riktig superman han med)! Hela denna vecka har min fantastiska make (ledsen att jag hyllar honom sådär smörigt mycket jämt, men han är bara så värd det så jag tänker fortsätta och inte ens tycka att jag hypar honom för mycket) jobbat på i vårt sovrum. Själv har jag roddat bebis och hem så gott jag kunnat, men då mitt allmäntillstånd har varit bättre så har maken fått ta en stor del av det också.

Sovrummet är så gott som klart. Just i skrivande stund sätter M golvsockeln därinne och efter det är det bara lite spikhuvuden som ska målas innan vi börjar att flytta in. Känns för bra för att vara sant! Imorgon natt sover vi första natten i vårt nya sovrum och det är så jäkla fint! Ska be M fota fina bilder så jag kan visa er!

IMG_1131

Själv sitter jag mest och tittar på och fyller på mannen med socker när det behövs!

Mitt allmäntillstånd då? Jo, bättre har det som sagt varit, men både igår och idag har jag känt mig hyfsat som en människa så det går definitivt åt rätt håll. Efter förlossningen har min kropp haft lite jobb med att återhämta sig och anpassa sig efter ny medicinering vilket har gjort att jag varit lite svajig. Så svajig att vi fick besök av tut-tut-bilen (läs: ambulansen) i onsdags. Som ”tur” var slapp jag följa med in då jag hade en läkartid på torsdag och M var hemma och kunde se efter mig. Jag har dragits med ett högt blodtryck sedan operationen och medicinen jag fått emot det har gett lite biverkningar, men jag tror att kroppen börjar vänja sig nu.

IMG_1084

Premiärtur på stan

Vi har i alla fall tagit oss ut några svängar denna vecka och det har varit både ansträngande och uppiggande. I torsdags kombinerade vi sjukhusbesök med en sväng på stan, storhandling och besök hos Harrys faster. I fredags tog vi bilen söderut och visade Harry mina hemtrakter, åt lunch på min fina väns nya restaurang (premiäröppning i fredags), lånade lite saker hos pappa och visade upp Harry för min mormor. Och igår påtade vi på här hemma mest hela dagen, men avslutade med att åka på grillkväll hos fina vänner då hela gänget var där (vi valde dock att titta förbi efter middagen och bara stanna en liten stund).

IMG_1115

Tog första promenaden själv med både vagn och hund igår

Kommentera

29 maj Sömnlös

Vet inte hur många nätter jag legat sömnlös den här graviditeten. Jag förstår att det är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall, men det är ändå lite frustrerande att gå och lägga sig sent och vara så sjukt trött bara för att några timmar senare vakna och vara superpigg. Jag vet ju rent logiskt att jag omöjligt fått tillräckligt många timmars sömn för att hålla mig alert en hel dag när jag somnat runt tolvslaget och vaknar vid halv fyra. 

Vår lördag var lugn fast ändå inte. Började dagen med lite picknick tillsammans med goda vänner (sista sociala grejen på ett tag) och påhejande av löptränande innan det bar av till stan för det sista inköpet till sovrummet (i renoveringsväg), biltvätt, överlämnande av lite IKEA-inköp och en sen lunch. Väl hemma igen påtade M på i sovrummet medan jag tog en powernap. Sedan försökte vi gemensamt lösa problematiken med vår ”lönndörr”, men det gick mindre bra och tillslut ringde vi pappa och blev turligt nog inbjudna på middag. 

Det var nog precis vad vi behövde, komma hemifrån, god mat och dessutom fick Shiro hänga på och premiäråka nya bilen. Hela familjen var mer än nöjda och väl hemma igen så fixade M dörren i ett litet nafs (nåja, några timmar fick han allt klura, men bra blev det). Jag själv tog mig i kragen och packade den där jäkla BB-väskan som alla ”tjatar” om och blir helt bestört när det konstateras att den fortfarande inte är packad, men nu är det gjort och det är fritt fram för bebis att komma närväl hen känner fört! Nästan iaf! För min del får det gärna dröja några dagar till för sovrummet är så nära att bli klart nu att jag helst av allt lägger sista handen på det innan krabaten där inne tittar ut, men samtidigt är det så ”lite” kvar nu att det inte skulle vara någon katastrof om det händer snart. Tiden lär utvisa helt enkelt! Det är ju trots allt dagen D idag!

Kommentera

26 maj IKEA

Det blev en intensiv gårdag, men det var också förhoppningsvis den sista riktigt fullspäckade dagen innan bebis dyker upp (3 dagar kvar till BF nu). Vi började dagen med målning här hemma. Jag målade fönster och M målade lister. Efter det blev det lunch i stan innan M skulle till frissan, vi var och betalade vår matta till sovrummet och efter det besök hos BM.

IMG_0937

Tanken var sedan att vi skulle hem och köra bort massor av skräp från vår renovering tillsammans med grannen som också skulle iväg med lite rat. Dock bestämde vi oss i all hast att istället göra helt om och dra till IKEA i Umeå. Skräpet hade jag mer än gärna blivit av med, men precis som M sa, skräp kan han köra själv även om bebis bestämmer sig för att komma, men åka på IKEA vill han inte göra själv. Och det är ju kanske dumt att chansa på att den tänker stanna där inne många veckor till. Bäst att passa på när tillfälle ges helt enkelt.

Våra gudagåvor till grannar var dock helt fantastiska och körde bort ett helt lass med skräp åt oss i alla fall! Nu är allt skräp som är kvar under tak åtminstone och då känns det inte lika panikartat att bli av med det. Vi fick helt klart de bästa grannarna man kan tänka sig!

Det blev en mysig tripp tillsammans med bästa maken i alla fall. IKEA är ju helt nytt i Umeå och vi har inte varit där tidigare så det var kul. Vi strosade på och kikade på en hel del, men var samtidigt väldigt effektiva. Tror vi gjorde klart vår handling på drygt 2 timmar. Vi avslutade med middag i restaurangen innan vi styrde kosan söderut igen. Jag älskar när vi får tid till sådant här, jag älskar att åka långt i bil med mannen jag älskar, prata om ditt och datt, skratta och sjunga med till musiken. Det är sådana här saker som är guldkornen i vardagen!

Kommentera

23 maj Ingen lugn söndag

Haha, vem försöker jag lura egentligen! Min söndag blev inte alls lugn. Och det borde jag ha förstått redan när pappa ringde tidigare i veckan och sa att han kommer förbi ”någon timme” och hjälper till med renoveringen. Min pappa är nämligen lika dålig som jag på att ta det lugnt och trots att han bara skulle komma förbi någon timme på förmiddagen så var han här tills klockan närmade sig 17.

IMG_0908

Men mycket hann vi med, han och jag. M var ju på jobbet och fick snällt bara ta del av det vi gjorde genom bilduppdateringar från mig trots att jag vet att han helst av allt hade velat vara hemma och göra allt själv. Vad gjorde vi då? Jo, pappa satt upp all taklist med alla knepiga vinklar och grejer (vi har ju lite snedtak i sovrummet) som jag aldrig i mitt liv hade kunnat lista ut (M hade klarat det galant dock) och jag spacklade fönster. Sedan grovkapade vi till fondväggen som ska upp och lite annat smått och gott.

IMG_0909

Fönstren uppe är tyvärr minst lika förstörda som de nere, så det går en hel del spackel. 

När M väl kom hem så åt vi en snabb middag innan han och jag satte igång med att måla taket (A var ju här i förra veckan och spacklade och slipade väggar och tak!). Jag målade taklisten runt om och M tog själva taket. Som vanligt teamar vi ihop väldigt bra och var klara på nolltid. Hade inte klockan varit så mycket och mina fötter inte så svullna så hade vi säkert hunnit med att måla varv 2 med, men det sparade vi till idag.

IMG_0916

Kommentera

20 maj Oj vilken torsdag!

Vår torsdag blev verkligen över förväntan på alla punkter trots att vi fick stryka vår IKEA-tripp, men det var vi bara glada för i efterhand. När vi satt och åt lunch fick vi nämligen ett väldigt efterlängtat meddelande, vår nya bil hade kommit och var klar för avhämtning. Förstå lyckan när vi väntat sedan början av januari och dessutom inte förväntat oss att få den förrän början av juni.

Vi gjorde snabbt klart alla bestyr här på hemmaplan och rullade sedan in till stan för att hämta vår nya pärla. Och vilken pärla sedan! Wow! Jag kan inte fatta att det här är vår bil och att vi ska få glida runt så här fint framöver. Bebis kommer bli alldeles för bortskämd! Det är en BMW 520d xDrive med sportpaket och automatlåda.

IMG_0866

Efter att vi hämtat bilen så var vi och beställde mattan till sovrummet på Elitvaror och köpte färg till väggar och tak på Harjus. Idag var pappa och hämtade taklisterna åt oss så nu saknar vi endast golvsockeln och fönsterfodren (och mattan som kommer på tisdag) för att kunna färdigställa allt. Nu ska vi bara hitta tiden för att göra klart all målning vilket är lättare sagt än gjort då M jobbar hela helgen och jag är borta hela lördagen. Men på söndagkväll kan vi förhoppningsvis sätta igång och måla.

På kvällen igår hade vi vårt fibermöte tillsammans med kommunen och det gick verkligen över förväntan. Vi hade räknat med ett 30-tal deltagare, hoppats på ett 50-tal och det kom slutligen närmare 100 personer vilket överträffade alla våra drömmar! Wow! Vad kul det var! Vi fick panikbrygga mer kaffe, ta fram alla stolar och bord och trots detta hade vi personer som stod längst bak i lokalen. Det hade vi aldrig vågat hoppas på! Så nu har vi fullt upp framöver med att följa upp alla intresseanmälningar och jobba vidare med att få fiber till vårt område! Jag däckade rätt fort när vi väl kom hem vill jag lova och även idag har jag varit alldeles mosig i huvudet efter gårdagens alla bravader!

Kommentera

16 maj Produktiv helg

Tiden springer iväg som vanligt, men det är skönt att se att vi kommer framåt i alla fall. Det händer saker här hemma hela tiden och helgen som gick var riktigt produktiv. I fredags fick vi hjälp av goda vänner att köra hem det sista gipset och vi var båda taggade på att få upp det på väggarna så vi drog igång direkt efter middagen. Tyvärr stötte vi på problem, som man så ofta gör när man renoverar, med sneda reglar och lutande golv vilket gjorde att det tog närmare 4 h att sätta upp 2 gipsskivor. Efter det tappade vi som suget lite och bestämde oss för att göra kväll.

Lördagen var desto bättre, vi startade med en rejäl frukost och sedan dök min pappa upp för att hjälpa oss. 7,5 h jobbade vi på och vid 18.30 hade vi satt den sista gipsskivan och kunde med gott samvete ta en lång dusch, äta en toppenmiddag (fisksoppa som min bonusmamma skickat med) och sedan lägga oss i sängen för att tillsammans med övriga Sverige se Eurovision. Det var en sådan lättnad att bli klar och inse att vi faktiskt inte ligger så långt efter vår egen planering.

Ikväll kommer A hit och spacklar. Tänk så grymt med ett proffs som kan hjälpa en! Det är ju en konst det här med spackling! Mattan har vi beställt idag och den kommer på en vecka. Samma sak gäller vår fondvägg så nu ska vi bara se till att bryta till färgen till väggarna och måla fönstren så ska vi vara hyfsat på banan!

IMG_0791

Elskåpet före, det var här vi fick jäklas så mycket

IMG_0803

Och elskåpet efter!

Kommentera

13 maj Taket

IMG_1624

I måndags blev vi klara med taket i sovrummet. Mycket tack vare att pappa kom och hjälpte oss. På tre personer så tog det bara några timmar att få upp alla skivorna och det är så skönt att ha fått gjort bort den ”drygaste” biten. Allt när man jobbar med armarna ovanför huvudet är ju påfrestande.

Resten av veckan har M jobbat kväll vilket har resulterat i väldigt lite sovrumsrenovering, men sånt är livet och man kan inte göra allt. Ikväll ska vi däremot börja sätta gipsskivor på väggarna och förhoppningsvis kan vi vara klara med det i morgonkväll så att vår käre målare kan komma sedan and do his magic.

IMG_1658

Kommentera

08 maj Elen och taket

IMG_0712

Sakta men säkert kommer vi framåt i sovrumsrenoveringen. Helgen har dock varit full av avbrott (bara trevliga sådana) så vi kanske inte har kommit så långt som vi först tänkt, men än håller sig bebis kvar i magen så tid finns.

I torsdags var pappa som sagt här och drog om elen i hela rummet. Då detta rum också är det rum som inhyser vårt proppskåp så passade han på att byta ut det mot ett modernt elskåp med sådana flippknappar istället för gamla hederliga proppar. Det både ser bättre ut och känns tryggare på något sätt. Jag vet inte varför riktigt för det är ju egentligen samma sak, men ändå.

Under tiden som pappa fixade med elen så reglade M upp runt skorsten och ventilation så nu är det bara till att skruva upp gipset på väggarna. På fredagen var vi in till stan för att köpa reglar till det nya taket och de har M nu satt upp också så idag är tanken att det nya taket ska upp och under veckan så ska vi gipsa väggarna. Sedan kommer vi att få ovärderlig hjälp med spackling och slipning så att vi själva kan måla sedan.

IMG_0717

Kommentera

06 maj Fredagen


Vilken dag! Den har verkligen gått i ett och det ser även morgondagen ut att göra.

Började med en tur till stan efter frukost för att hyra en skivhiss och köpa reglar till taket i sovrummet. Strax därefter dök mamma och Wilma upp och medan M började med att regla tak så assisterade jag mamma i fönsterputsandet.

På eftermiddagen fick vi ett uppskattat avbrott i sysslorna när morfar och B kom förbi med fika. Framåt middagstid begav sig både de och mamma hemåt medan min lillasyster blev kvar här. Hon och jag har handlat, lagat middag och bakat rabarberpaj till efterrätt.

Efter en heldag på alerten belönade vi oss med en film och lite paj innan min rygg formligen skrek efter sängen. Så där ligger jag alltså nu och gör mitt bästa för att ignorera den ihärdiga smärtan och försöka sova istället. Min kära make har gjort stordåd i sovrummet idag och jag önskar varje minut att jag kunde avlasta honom mer än jag gör.

Kommentera

05 maj Sovrummet

IMG_1336

Nu är allt bråte borta (ska försöka ta nya bilder idag)

Idag blir en riktig renoveringsdag. Den första av fyra. Det har sina fördelar och nackdelar med långhelg. Fördelen är att vi (läs M) har mycket tid att lägga på sovrummet, nackdelen är att det inte blir mycket till ledighet. Som tur är har vi fin familj och fina vänner som ställer upp och assisterar oss med hjälp på diverse sätt.

Igår körde Ms pappa hem allt gips och bar in det med honom. Vi hade tänkt göra det själva i helgen som var, tills M insåg att han inte alls ville att jag skulle bära några tunga gipsskivor med honom. Så är det ofta, jag tycker att det går bra, men han bromsar. Vet inte vad som är bäst egentligen, men jag är rädd för att majoriteten kommer att hålla med M.

Idag kommer min pappa hit och drar om lite el (antar jag, han är ju ändå elektriker) och hjälper oss med diverse. Det är en stor fördel för oss att min pappa är elektriker, men för honom är det nog lite trist. Sist bad han nämligen om att få vara barnvakt istället för att behöva dra ny el när vi pratade om tjänster och gentjänster. Får försöka kompensera honom på något bra sätt nu när han ändå åker på eldragning.

Fredagen blir mammas dag. Då kommer hon nämligen hit med min lillasyster och hjälper oss med diverse husliga saker som kan vara skönt att ha bortgjort innan bebis ankomst. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men senast igår erbjöd hon sig att putsa lite fönster och det tror jag faktiskt inte att jag tackar nej till. Speciellt inte fönstren på altanen för de ser förskräckliga ut.

På lördag och söndag är vi allena här på bygget, men det gör inte så mycket då våra fina vänner redan bjudit in oss på middag för att vi ska slippa tänka på den biten. Vi får väl se hur långt vi hinner den här helgen, men jag hoppas och tror att vi ska vara en bra bit på väg när söndagen väl är här. Mest synd tycker jag dock om M som kommer att få slita hårdast. Får pyssla om honom extra mycket sedan!

Kommentera

04 maj Fick lite gjort i alla fall

Precis som jag misstänkte höll inte kroppen ihop helt för allt jag ville göra igår, men ändå mer än jag trodde. Har lyckats spackla altandörren en omgång. Efter det blev det lunch och lite vila innan jag tog tag i röjandet av sovrummet. Fyllde två säckar med gips och bråte och sopade upp det värsta innan ryggen sa ifrån och jag fick inta soffan. Virkade en liten stund (blev dock inte klar) innan jag slumrade till en halvtimma innan M kom hem från jobbet.

Medan jag gjorde middag så bar M ner och ut allt bråte. Han hann även med att sälja bort sitt piano och jag hann dra en runda med dammsugaren innan vi gav upp för kvällen och la oss på soffan. En produktiv dag med en lagom mix av jobb och vila. Jag hoppas att den här dagen kan bli lika bra!

1614133891

1670221166

Hej då fina piano!

Kommentera

28 apr Riva riva

IMG_0493

Det har faktiskt hänt en del på sovrumsfronten redan. Det mesta är nu rivet (bortsett från en garderob) och hälften av allt bråte är utburet (har dock ingen uppdaterad bild på det). Till helgen ska vi frakta bort allt skräp är tanken och sedan är det dags att börja bygga upp igen. Vi har nästan allt klart för oss hur vi vill ha det, men det är lite detaljer som vi fortfarande måste bestämma.

Nästa helg får vi lite förstärkning som ska hjälpa oss med sådant vi inte klarar själva (eller sånt som det är svårt för mig att hjälpa M med). Pappa håller på att bygga ihop ett nytt proppskåp åt oss och jag ska ge mig på att spackla och måla fönstren här framöver.

Bilderna nedan har M tagit och det är helt sjukt hur mycket skräp det kan bli av några ynka väggar.

IMG_1336

IMG_1337

IMG_1340

Kommentera

25 apr Nytt sovrum

Ända sedan vi flyttade till huset för drygt 2 år sedan har vi varit överens om att byta sovrum. Det sovrum vi har idag är svårmöblerat och lite för trångt plus att det ligger precis i riktning för morgonsolen, mitt-på-dagen-solen och eftermiddagssolen (i ett hörn alltså med fönster i flera riktningar) vilket gör det till ett otroligt varmt rum hela sommarhalvåret.

Det är dock det enda rum i dagsläget där vår dubbelsäng går in och därför hade vi inte så många val gällande sovrum då vi flyttade hit. Allt som allt så har vi 5 rum på övervåningen samt en toalett och en hall/korridor. Hittills har ett rum stått helt tomt, ett har agerat sovrum, ett gästrum, ett kontor och det sista mitt pysselrum. Inget rum är överdrivet stort, men inget heller jättelitet (förutom mitt pysselrum då som är på ca 8 kvm). Vi bestämde oss därför rätt snabbt att vi kommer att slå ut väggen mellan två långsmala sovrum (samt en pyttehall som bundit ihop dessa) och göra detta till vårt framtida sovrum. Och nu är bollen alltså i rullning.

I och med bebis ankomst kände vi att det var dags att ta tag i projektet för att slippa bo med en liten i ett alldeles för trångt och varmt sovrum. Och även om det inte är lång tid kvar till bebis ankomst så tror och hoppas jag att vi hinner ro projektet i land innan den tänkt titta ut. Vi har bra hjälp av familjen och så länge inget oförutsett händer så ska det inte vara några problem att hinna. Det är ju trots allt 34 dagar kvar till beräknat datum, haha!

Jag tänkte försöka låta er hänga med på resans gång och även om jag inte är någon mästerfotograf så ska jag göra mitt bästa för att skildra framstegen och så ska jag försöka se till att min man tar lite bilder också emellanåt så ni får en bättre uppfattning.

Övervåning

Så här ser alltså vår övervåning ut i dagsläget. Tanken är alltså att Sovrum 2 + Sovrum 3 samt den lilla hallen ska slås ihop och bli ett stort sovrum som på den nedre bilden. Muren kan vi inte göra mycket åt då den går från vår öppenspis på nedervåningen. Det nya sovrummet kommer att bli ca 4,8 x 4,5 meter och därmed ganska stort. Jag hoppas och tror att det kommer att bli bra, det känns faktiskt som att det kommer att bli ett riktigt trivsamt sovrum och det är verkligen något vi förtjänar då vi haft väldigt trånga eller svårplanerade sovrum i alla våra boenden hittills.

Övervåning ny

Så småningom kommer gästrummet att bli bebisens rum och sovrum 1 kommer att bli ett kombinerat kontor och gästrum. Den dagen vi eventuellt får fler barn så får vi maka ihop oss i mitt pysselrum och ha det som ett kombinerat kontor/gästrum.

Kommentera