21 Dec Nyårsmålen 2017

Ibland när jag kollar tillbaka på gamla inlägg så kan jag liksom känna ”fan, jag är ju rätt vettig ändå”, som att det liksom överraskar mig varje gång, haha! Kommer i vanlig ordning knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan (någon slags funktionsnedsättning som kvarstår sedan min utbrändhet) så att utvärdera mina nyårsmål för 2017 utan att titta i arkivet är som att famla i totalt mörker. Inte en chans att jag minns vad jag satte upp för mål för ett helt år sedan. HÄR kan ni läsa om 2017 mål, men jag drar dem i förkortad version här nedan med.

Bli mer ekonomisk
Här har det ändå gått rätt bra måste jag säga. I dagsläget har jag stenkoll på vår ekonomi och även om jag fortfarande tycker att vi spenderar alldeles för mycket pengar varje månad så har jag börjat förlika mig med tanken att många av dem faktiskt är sådant som inte går att rå på. Vi har förhandlat om avtal, sett över försäkringar, lagt om bolån och sagt upp onödiga prenumerationer det här året och det gör att vi har en MYCKET bättre sparbudget än tidigare. Vi är fortfarande inne och nallar på sparpengarna vissa månader, men så är vi ju fortfarande föräldralediga med. Nästa år kommer bli så bra med två löner igen och förhoppningsvis kan vi ta vårt sparande till nästa nivå även om jag också tycker att vi ska unna oss lite mer än vi gjort det senaste året. Det förtjänar vi efter 1 år och 9 månader av föräldraledighet. Och 2 år av föräldraledighet/sjukskrivning. 

Komma igång på allvar med träningen igen och bygga upp mina muskler igen
Haha, denna gick ju käpprätt åt skogen. Jag har haft stora ambitioner att komma igång med träningen igen, men lyckats NOLL. Jag har aldrig under hela mitt vuxna liv tränat så lite som jag gjort 2017. Jag mår bajs av det och min kropp hatar mig på grund av det. Jag gav mig själv tid ända fram till sommaren med mitt gymkort, men sedan kastade jag in handduken och sa upp det (första gången på typ 5-6 år jag är utan gymkort).  I höst har tiden verkligen inte funnits i och med min jobbsituation, men då allt handlar om prioriteringar så finns det egentligen inga ursäkter. I slutändan handlar ändå allt om att jag inte PRIORITERAT att träna. 

Ha ordning och struktur i hemmet
Här är vi en bit på väg, men långt ifrån klar. Jag gjorde en rejäl rensning i början av året. Tog tag i sådant som inte blivit gjort sedan vi flyttade in (typ frosta av frysen och rensa ur gammal mat), jag sålde av gamla grejor (mycket kvar dock) och kastade en hel del. Nyligen rensade jag på vinden inför vårt garderobsbyggande (som händer i januari!! allt byggmaterial förutom några småsaker är hemma nu så efter julledigheten drar vi igång) och förutom lite återvinning och smutskläder är nedervåningen helt i ordning. Övervåningen är det sämre med, men inte lika illa som det varit under hösten! En stor pusselbit blir helt klart att få klart garderoben så att vi kan få bort våra kläder från ställen där de inte ska vara! 

Nu ska jag klura på nya mål för 2018. Det behövs alltid en liten sporre sådär i början av året och förhoppningsvis är det något som följer med en under hela året även om det tenderar att fallera någonstans eftervägen. Men precis som jag sa inför 2017 så är allt bättre än inget!

Kommentera

06 sep Tidsplanering & hurtis

I och med mitt nya jobb och mitt befintliga så kommer det att bli extra viktigt för mig att planera min tid på ett bra sätt i höst. Det är dessutom den tuffaste perioden på året för min egen del då jag har lätt för att bli november-deppig typ. Jag vet alltså redan nu att det kommer att bli tufft och jag står ödmjuk inför uppgiften. Jag försöker därför att vara smart redan nu och ”skapa ett försprång på mig själv” eller vad jag ska kalla det. Ett hållbart system för det vardagliga livet med allt det innebär. 

Redan i sommar så började jag (av flera andra anledningar) att planera upp hemmets sysslor mer noggrant. I vanliga fall så städar vi mest efter behov hemma, dvs när en märker att badrummet behöver sig en omgång så får den det och ibland, mer eller mindre regelbundet, så får sig hela nedervåningen eller hela övervåningen sig en genomkörare. Det funkar ju fint när en går hemma med barn/inte har så mycket i övrigt och därför har ork och energi att ta tag i saker relativt fort.

Jag vet dock med mig att när vi båda jobbar och har diverse aktiviteter på fritiden så blir det lätt att städningen prioriteras ned och när en väl tar tag i den så känns den nästintill övermäktig. Och jag HATAR den känslan av att behöva använda en hel ledig lördag/söndag till att få rätsida på hemmet igen. Det känns så slöseri med den familjetid vi kunnat haft istället. Så även fast M är hemma nu i höst och roddar ”vardagsstädningen” på ett exemplariskt sätt (plocka i/ur diskmaskinen, plocka undan leksaker/högar/tvätt, torka av ytor som används dagligen, hålla rent i kylskåpet, lagar mat osv) så ville jag redan nu få in en bra rutin på allt det andra innan han börjar jobba i januari och det blir ett ännu större vardagspussel att få ihop.

Jag har börjat med något som heter Bullet Journal (klicka på länken för att se lite vad det innebär). Och eftersom att den är anpassningsbar efter mitt eget liv så har jag bland mycket annat lagt upp ett ”städschema” där. Dvs en liten grundordning när det kommer till städning. Jag har egentligen satt mig ner och bestämt med mig själv hur ofta jag tycker att det är rimligt att städa vissa saker. Typ renbädda varannan vecka, städa badrummet varje vecka, dammtorka en gång i månaden osv. Sedan har jag helt enkelt bestämt mig för att vissa saker gör jag udda veckor, andra jämna osv för att fördela ut det jämt. Inför varje ny vecka så planerar jag in vilka dagar jag/vi ska städa varje grej och så tar jag 15 minuter varje dag och hugger tag i det som står på dagens lista.

Nedersta bilden här ovan visar min ”habit-tracker”, dvs en daglig checklista med mig själv. Detta är alltså saker jag gärna vill hinna med jämna mellanrum och det är ett bra sätt för mig att få översikt och kunna sätta lite press på mig själv när jag inte riktigt når mitt mål. Målet är alltså inte att bocka för allt varje dag, men jag tycker att det är viktigt att se tydligt när jag senast hade en sockerfri-dag eller liknande för att kunna hitta en balans som känns rimlig.

Exempelvis kunde jag se i fredags (1 september) att det var alldeles för länge sedan jag tränade och när jag beklagade mig kring det inför maken så sa han helt sonika ”men åk och spring då”. Min första tanke var ”nej, det är ju fredagkväll”, men lika fort tänkte jag ”ja, såklart, det är ju faktiskt så enkelt”. Jag vet ju att jag mår bra av träning och då finns det väl egentligen inget bättre sätt att börja helgen än med en energiboost! Så jag och Bjästamon tog oss en fredagsdejt och känslan efteråt var oslagbar.

Summa summarum. Jag ska göra mitt bästa för att min höst/vinter ska innehålla god struktur, tid för återhämtning, energipåfyllning och familjetid. Till förmån för detta kommer jag tyvärr prioritera bort vän-tid, festligheter och energitjuvar. Efter nyår ser förhoppningsvis min livssituation annorlunda ut och jag kan börja plocka tillbaka en del av det jag nu kommer att prioritera bort (inte energitjuvarna då). Så redan nu ber jag om ursäkt för att jag säkert kommer att upplevas som en trist prick, men det är helt enkelt för att jag ska orka med vardagen. Fråga gärna om jag vill hänga med på saker, men bli inte besviken om jag tackar nej. I love you ändå så att säga.

Kommentera

22 jan Vecka 3

Då var det dags att göra veckouppföljning igen. Så här såg ”att göra”-listan ut:

 • Gör de Smpl uppgifter du missat och fortsätt med de nya som kommer
 • Sätt upp gardiner på nedervåningen (kvar från föregående vecka)
 • Städa tvättstugan, vik och bär upp ren tvätt
 • Börja röja på övervåningen för att förbereda för renovering av Ms kontor
 • Åka med återvinningen (kvar från föregående vecka)

Och den roliga listan såg ut såhär:

 • Hundpromenad med Dockstahundarna
 • Barnvakt åt goda vänners ögonstenar
 • Mammaträff x 2
 • Date-night med min kära make

Jag har gjort alla nya Smpl-uppgifter, men ligger fortfarande efter med någon från tidigare vecka. Är dock på god väg så borde inte vara några problem att komma ikapp kommande vecka. På gardinfronten är jag halvklar. Jag har fått upp gardiner i hälften av rummen, men avsiktligt väntat med resterande då jag eventuellt ska låna några ”nya” gardiner av en kompis imorgon. Bra tips föresten! Om en inte har råd/vill köpa nya gardiner, men är less på dem en har så kan en bytlåna med en vän. Win-win för båda.

På roliga listan hanns allt med. Fast date night med maken fick bli här hemma istället för på lokal då vår barnvakt blev sjuk. Det gör egentligen inte så mycket då det inte var tid ifrån Harry som var det viktigaste utan tid med varandra. Och el kiddo gör ju kväll redan kl 19 så vi fick mycket egentid ändå.

fullsizeoutput_1395

Lyxade till det med plankstek till middag

Den ekonomiska veckan såg ut såhär:

Veckans totala utgifter: 1 423 kr
Varav räkningar: 0 kr
Varav matinköp: 1 323 kr
Övriga utgifter: 100 kr

En bra vecka tycker jag då vi ändå ätit på O’learys och lyxat till det med oxfilé på planksteken. Tycker inte att matkostnaderna drog iväg allt för mycket med tanke på vad vi åt och i övrigt har vi knappt spenderat några pengar alls. Om jag ska vara helt ärlig så gick vi egentligen ”plus” den här veckan. Barnbidraget + att jag skickat in gamla sedlar till riksbanken som trillade in på kontot gjorde att saldot slutade på mer än det började på.

Träningen har gått sämre. Det har i princip bara blivit promenader med hunden och även om det alltid är något så vet jag att jag kan bättre. Det är svårt att vara bäst på allt så jag tänker inte gräma mig allt för mycket utan satsar istället på att ta nya tag till veckan istället.

Hur går det med dina nyårslöften?

Kommentera

18 jan Fullspäckad onsdag

fullsizeoutput_1391

Från tidig förmiddag till läggdags för H har vi varit på vift idag. En riktigt bra dag och vi har fått mycket gjort. Vi träffade några bebisar från vår föräldragrupp på förmiddagen, det var riktigt trevligt då jag missade senaste träffen på BVC. Det är ett härligt gäng och alla bebisar är född inom en månad vilket gör att de är relativt nära varandra i utveckling och har ungefär lika stort utbyte av varandra.

När vi ändå var i stan passade vi på att åka på återvinningsstationen och jisses vilken lättnad att äntligen bli av med de där sopsäckarna från jul. Min tvättstuga blev helt plötsligt riktigt trevlig att vistas i igen och det känns inte alls lika betungande att städa den imorgon. Vi passade även på att svänga förbi Kvantum och handla lite förnödenheter samt lite saker som var på erbjudande som vi ändå tänkt köpa snart. Efter affären bar det av hem till Hs farmor och farfar för lite kvalitetstid. Jag hade egentligen tänkt ta tillfället i akt att kila iväg och träna medan Harry hängde med dem, men latmasken tog över och istället åt jag en munk och drack några extra koppar kaffe. Haha! Snacka om helvändning!

Dagen miss var helt enkelt när jag lyckades få med mig bilnyckeln till vår andra bil i jackfickan och fick åka hela vägen hem igen (när jag precis kommit till andra sidan stan) bara för att överlämna den till maken som till råga på allt blev sen till jobbet. Skämskudden på! Det är inte likt mig att lyckas med något liknande. 

Kommentera

17 jan Vecka 2

fullsizeoutput_1387

Från lördagens myskväll med maken

Dags för veckouppföljning på nyårslöftena igen. Lite försenat, men bättre sent än aldrig!

 • Gör Smpl utmaningar varje dag
 • Byt gardiner i vardagsrum, kök, tvättstuga, hall och badrum (dvs där jag har julgardiner)
 • Plocka bort alla juliga saker
 • Byt ut adventsstakar och stjärnor till vanliga fönsterlampor
 • Kasta ut granen (helst utan julpyntet på, haha)
 • Åka med återvinningen (har 4 sopsäckar med julklappspapper/kartonger/plast sedan julafton ståendes i tvättstugan)

Och på den roliga listan ser det ut såhär!

 • Träning med Carola på måndag
 • Hundpromenad med Dockstahundarna
 • Klippning och färgning av håret hos bästa Lina på Salongen för dig
 • Pysseldag hos Bea på söndag

Som ni ser kom jag inte riktigt hela vägen. Jag skyller på lite allt möjligt som det plötsliga snöovädret med sin snöskottning och gott kaffe hos föräldralediga vänner som minimerade tiden hemma och därmed gjorde att jag valde att prioritera bort lite på min lista.

Jag har gjort ungefär hälften av Smpl utmaningarna hittills så helt borta är jag inte. Jag har dessutom plockat ner alla julgardiner, jag har bara inte satt upp de nya gardinerna än. Våra fönster ekar med andra ord tomma och med facit i hand så har det ökade ljusinsläppet faktiskt fått hoppet om en ljusare årstid att återvända. Återvinningen ska jag ta med mig imorgon när jag åker till stan för då kan jag slänga den på Må där de har större ”hål” att slänga soporna i vilket underlättar.

På ekonomifronten såg det ut såhär (inte så upplyftande siffror tyvärr):

Veckans totala utgifter: 3 820 kr
Varav räkningar: 400 kr
Varav matinköp: 780 kr
Övriga utgifter: 2 640 kr

Posten övriga utgifter drog iväg rejält då både jag och M var och klippte oss (jag färgade dessutom håret och köpte en färgbomb), total kostnad 2 389 kr. Att matkostnaden drog iväg mer än förra veckan berodde på att M var utan matlåda 2 dagar och att vi båda åt på Sibylla en dag. Onödigt, men ibland blir det så för att livspusslet ska gå ihop. Borde inte vara några problem att klå föregående vecka denna vecka när det kommer till utgifter. Jag är i alla fall taggad för att lyckas bättre denna gång!

Träningen gick hyfsat. Två riktiga träningspass fick jag ihop varav ett hemma och ett på gymmet. Mellan dessa så kom självklart de dagliga promenaderna med hunden som hjälper till att underhålla grundformen.

Vecka 3 – Att göra-lista ser ut som följer:

 • Gör de Smpl uppgifter du missat och fortsätt med de nya som kommer
 • Sätt upp gardiner på nedervåningen (kvar från föregående vecka)
 • Städa tvättstugan, vik och bär upp ren tvätt
 • Börja röja på övervåningen för att förbereda för renovering av Ms kontor
 • Åka med återvinningen (kvar från föregående vecka)

Och den roliga listan ser ut såhär:

 • Hundpromenad med Dockstahundarna
 • Barnvakt åt goda vänners ögonstenar
 • Mammaträff x 2
 • Date-night med min kära make

Hur går det med dina nyårslöften?

Kommentera

08 jan En vecka

15878118_10154050340747051_205765355_o

Så har en vecka av det nya året och det är väl dags att göra någon slags utvärdering av året hittills. Jag har inte direkt mycket att klaga på. Det ska väl vara det faktum att M börjat jobba igen efter en alldeles för härlig julledighet. Jag vet att han måste jobba och att det inte är möjligt för oss båda att vara hemma samtidigt, men det är ju så underbart med lediga veckor tillsammans där en varken behöver tänka på tid eller rum.

Systeryster har varit här och hängt med mig och H. Vi har roat oss med att spela spel, se på film och lära Shiro att dra Hs pulka. Det betyder också att jag har fått träffa mamma med c/o denna vecka. Jag och H var dessutom ”hem” till Docksta i fredags och hälsade på min kusin och Hs tremänningar så då fick vi träffa pappa med familj också. Och när vi var till stan i torsdags blev det en kaffetår hos svärisarna. Det betyder att H haft en kanonvecka där han träffat mormor (& bonusmorfar), morfar (& bonusmormor), farmor, farfar, två av sina mostrar och en av sina fastrar. Bara en moster, två morbröder och en faster han missat, men de träffade han i mellandagsveckan senast så han är ganska vältankad på familjetid.

Jag har tränat två gånger hittills varav en på gymmet. Nästa gympass är inbokat redan på måndag med min ”gamla vapendragare” Carola. En får passa på när maken är ledig och en kan åka och träna mitt i dagen utan bebis. H var däremot med vid mitt gympass i torsdags och det gick förvånansvärt bra. Men samtidigt känner jag att det enbart är en tidsfråga innan jag får jaga efter honom mer än faktiskt träna. I torsdags roade han sig själv och höll sig nöjd och glad fram till min sista övning som lägligt nog var utfall. Det var med andra ord bara att plocka upp ungen, hålla honom tätt mot kroppen och köra på med några kilos extra vikt. Fick beröm i omklädningsrummet efteråt om att det var ”väldigt spänstigt” av mig att träna med bebis. Sådant uppskattas, när en får spontana komplimanger av främlingar, mer sådant till folket!

img_3791

I helgen har vi bara varit hemma jag och H. Igår fick vi dock besök av Sunnansjöborna. Det blev en tur ut för att försöka fånga några solstrålar, men dem missade vi precis tyvärr. En härlig tur i pulkabacken med varm choklad och chokladbollar som avslutning var dock välbehövligt efter kallgraderna som härjade tidigare under veckan. 3 stycken älgar fick vi också se i skogsbrynet innan vi begav oss in för att titta på Alfons Åberg och fika lite smörgåsar.

img_3788

Lilla bebis är ingen liten bebis längre. Han tränar för fullt på att sitta själv och kämpar hårt för att ta sig framåt liggandes på mage. Än så länge rör han sig bara i cirklar, men alltid något. Han har också börjat försöka hasa sig framåt på rumpan för att nå leksaker utom räckhåll så vi får väl se om det blir någon krypare av den här killen eller om han helt enkelt tar sig fram på annat sätt istället.

Uppdatering om mina andra ”nyårslöften” kommer i ett eget inlägg lite senare!

 

Kommentera

04 jan Nyårstankar

382290_10151444695395199_1476344490_n

Brukar ju inte ge några nyårslöften utan mer mål att jobba mot för året. Jag tycker dock inte att det är något fel med nyårslöften, jag vet bara med mig att de är svåra att hålla. Men hellre ge ett nyårslöfte om att träna mer och hålla det i tre månader (eller veckor) än att inte träna alls. Allt är bättre än inget och vad man än väljer att kalla det så är det ju trots allt en nystart vi alla vill ha. En ny chans att göra ”rätt” och ordna upp våra liv, att må bättre och känna att en har kontroll på läget så att säga.

Det är ju fantastiskt med ett nytt år på så vis, att vi alla får en chans att börja om! Lika villkor för alla och det är bara en själv som sätter gränserna. Mina mål för 2017 är följande:

Bli mer ekonomisk – Jag vill komma igång på allvar med ett långsiktigt sparande. Vi har en dröm om att någon gång i framtiden (säg 10-15 år) bygga en fjällstuga. Tills dess behöver vi spara en del pengar för att ha råd att förverkliga vår dröm och tanken är att vi ska komma igång med det lite smått redan detta år för att sedan utöka det när vi båda jobbar heltid igen.

Jag vill också att vi ska bli ännu bättre på att hushålla med matkassan och dra ner på den kostnaden ytterligare. Vi avslutade 2016 bra med att bättra oss rejält på matlagningsfronten och planeringen av maten, men vi kan fortfarande bli ännu bättre. Sedan får en ju vara realistisk. Vi hatar båda två det här med matlagning och även om jag gärna skulle äta hemlagat av allt (då jag är lite skeptisk till halvfabrikat och inte tycker det är så gott) så kommer det inte funka varje dag. Ibland får en helt enkelt gena med halvfabrikat och de dagar en orkar får en laga ordentlig mat. Vi kommer inte heller kunna skära ner helt på utematen, men målet är att M alltid ska ha matlåda (förutom undantagsfall) på jobbet och så även jag när jag går tillbaka och jobbar igen. Det sparar oss ca 2 000 kr/mån och då kan vi unna oss utemat någon gång på helgen istället.

Något som hjälpt mig mycket på traven att bli motiverad med den ekonomiska biten är FB-gruppen ”Economista – Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi”. Det var min kära kusin som la till mig i gruppen och jäklar vilken pepp en får att bli mer ekonomisk och lära sig mer om diverse sparformer och ekonomitänk. Gruppen är endast till för kvinnor och det är faktiskt bara positiva kommentarer och stöttande där inne, ett väldigt fint klimat! Gå med du också om du vill bli inspirerad!

IMG_0856

Ge mig formen tillbaka tack!

Komma igång på allvar med träningen igen och bygga upp mina muskler igen – Jag ska erkänna att jag varit otroligt lat efter att H kom till världen. Förutom barnvagnspromenader med hunden så har det inte blivit mycket kvalitativ träning. Antalet gånger på gymmet under hösten kan räknas på en hand och jag skäms över att mitt gymkort ligger i princip orört. Med tanke på mitt mål att bli mer ekonomisk så kommer jag ge mig själv ytterligare 3 månader med gymkortet, en chans att komma igång och visa att jag är ”värd” att ha det kvar. Om jag inte nyttjar det minst 2 gånger/veckan innan mars slut så kommer jag att säga upp det och så får jag kämpa på med hemmaträning istället. För har jag inte fått en bra rutin på träningen innan jag börjar jobba igen så kommer jag inte få det då heller då jag vet med mig att jag kommer ha svårt att motivera tid hemifrån när jag varit borta hela dagarna.

När det kommer till själva träningsformen kommer jag vara snäll med mig själv till en början och bara köra träning som jag tycker är riktigt kul. Med andra ord mestadels styrketräning. Även om jag vill bygga upp en bra kondition och bli bättre på konditionsträning överlag så tänker jag tillåta mig själv att vänta med den biten tills det är barmark ute (om inte andan faller på dvs). Hellre fokuserar jag på träning som är rolig och blir av än att tvinga mig på något jag tycker är tråkigt och tappar motivationen. Ett steg i taget.

Körde mitt första träningspass här hemma igår när M var ute och sprang. Bara för att bevisa för mig själv att det går. Fram med träningsmattan, lite vikter och så laddade jag hem en tabata-klocka och la H på golvet bredvid mig. Körde ett högintensivt pass på 30 min och det känns i kroppen idag vill jag lova. Men heja mig som gjorde det, nu kan det bara bli bättre!

Ha ordning och struktur i hemmet – Innan jag går tillbaka och jobbar i juni så vill jag känna att vårt hem är i balans. Vi är på god väg redan och jag har rensat och sorterat på många ställen, men än finns det jobb kvar att göra. Första målet blir att göra klart Ms kontor (vi har bara rivit där, återuppbyggnad planerar vi att ta tag i nu i slutet av januari). Nästa grej får bli att bygga vår ”walk in closet” innanför vårt sovrum (nuvarande kallvinden) så att vi får bra garderobsförvaring och dessutom en chans att strukturera upp på allvar i resterande del av vinden. Vi har en hel del saker där ute som ska säljas och det ska jag försöka ta tag i nu under vintermånaderna. När vintern tinat bort och våren gör entré vill jag kunna fokusera utomhus och börja förbereda för mitt växthus, men också för målning av förråden.

Av erfarenhet vet jag att allt tar längre tid än en tror och att det är lätt att saker drar iväg i kostnad så jag försöker vara realistisk i mina tankar och inte ha för höga förhoppningar. Jag vet dock att när andan faller på och vi väl sätter igång med något så brukar det gå undan och bli bättre än väntat så jag är inte orolig.

Vad har du för mål/löften inför 2017? Lämna gärna en kommentar och dela med dig så kanske vi kan inspirera varandra!

Kommentera

09 sep Gympremiär för Harry

img_2261

Igår gjorde jag och Harry premiär på gymmet tillsammans. Jag har varit där några gånger själv då H varit hemma med sin pappa, men då M jobbat så dumma tider de senaste två veckorna så har det inte blivit någon gym för mig och igår hade jag sådana myror i kroppen att vi chansade och tog oss iväg tillsammans.

Jag blev positivt överraskad måste jag säga då H sov 70 % av tiden. Jag hann köra 4 övningar innan han vaknade och lyckades göra 2 till i sällskap av H, men den sista övningen fick jag hoppa då H fick ett smärre hungers/vredesutbrott. Min inställning på väg till gymmet var att lite träning är bättre än ingen träning och bestämde mig för att vara nöjd med vad jag än hann med (om det så bara skulle vara uppvärmningen). Så resultatet var över förväntan och till skillnad från bilbingon så är inte H portad från gymmet än i alla fall.

img_2265

Kommentera

13 aug Slåttdalsskrevan

I torsdags bar det av med min mamma och familj (och deras vänner) till Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark. Slättdalsskrevan är ett av mina favoritutflyktsmål och vi brukar försöka komma iväg dit helst varje sommar. I år har det dock inte blivit av så när mamma hörde av sig och frågade om jag och H ville hänga på så tackade vi ja på stört.

IMG_1789

Det blev Hs första tur dit upp och Shiros andra. Som tur var tog min bonuspappa hand om Shiro med glädje så behövde jag bara fokusera på att bära guldklimpen upp (samt ryggsäck med diverse förnödenheter). Att vandra upp till skrevan med närmare 10 kg extravikt ganska precis 10 veckor efter att jag vägde 23 kg mer och hade en katastrofal förlossning var väl kanske inte bästa peppen för formkänslan, men samtidigt så klarade jag av det utan större problem vilket gjorde mig peppad på att det finns hopp för den här kroppen.

IMG_1798

Shiro tyckte det var lattjolajban med en aktivitet i hans tycke och knallade på med beslutsam styrka och bortsett från ett hundmöte (av ca 6 st) som kunde gått bättre så skötte han sig riktigt snyggt. Som tur var valde vi en dag då solen lös med sin frånvaro och det var nog räddningen för både mig och Shiro. Vi var dock ganska knäckta båda två när vi kom hem ändå.

IMG_1799

Efter turen tog vi en snabbsväng hem till min pappa för att hjälpa lillasyster att beställa en dator inför hennes gymnasiestart. Medan jag och syrran trixade med beställningen så mös H med en av familjens katter (som är bror till vår förra katt Vilmer).

IMG_1805

Kommentera

08 jul Första löppasset

IMG_1378

Jag har ju glömt att berätta att jag återerövrade min kropp i måndags! Det var en stor dag på alla sätt och vis. Först hade vi nämligen den bästa dagen med besök av mina barndomsvänner och senare bästa familjen R som bjöd oss på middag. M hade bokat löpträff med sin syster och de körde en runda på kvällen.

När de väl var hemma igen så blev jag så avundsjuk. Vädret var så härligt och jag hade inte ens varit ut genom ytterdörren på hela dagen så huxflux bestämde jag mig också för att ta en löprunda trots att timmen började bli sen. H hade precis somnat för natten när jag svidade om, packade in hunden i bilen och körde till Bjästamon (ett skid-/motionsspår några kilometer bortanför oss).

Det blev en jättekort runda på 2 km där både jag och hund höll på tvärdö av ansträngning, men ack så härligt att vara igång igen! Jag ska lyssna extra noga på min kropp nu och köra igång med träningen långsamt, men ni får säkert följa med lite här allt eftersom.

Kommentera

21 apr Gymmet

IMG_0553

Det har tyvärr inte blivit många besök på gymmet för min del sedan vi kom hem från Thailand. Och det är en månad sedan nu. Det har mest blivit vattenträning och promenader som aktiverat mig, men igår slog jag slag i saken och gick dit när jag ändå var tvungen att skjutsa M till jobbet och hade en tid hos sjukgymnasten 2 h senare.

Jag måste säga att jag är ganska stolt över mig själv som fortfarande lyckas hålla träningen vid liv trots att jag snart bara har en månad kvar till beräknad förlossning. Visst är kroppen inte lika stark och jag kan inte göra alla övningar jag är van vid då jag har en stor kula att ta hänsyn till, men huvudsaken är att kroppen får jobba lite och att jag inte slöar ihop totalt tänker jag. Dessutom är jag övertygad om att min rygg skulle må ännu sämre om jag la av med träningen också.

Fördelen med att träna tidigt på morgonen är att det är lugnt och skönt. Förutom mig så var det endast ett fåtal personer till som ägnade onsdagsmorgonen åt styrketräning. Sedan älskar jag att alla som jobbar på mitt gym är så peppande och stöttande i min träning. Frågar alltid hur jag mår, hur det går och blir nästan ”besviken” de dagar jag bara varit där på besök, ”va, ingen träning idag?”. Det gör att man blir ännu mer peppad på att fortsätta hålla igång. De förväntar sig snarare att jag ska hålla igång än tvärtom och då jag är av samma uppfattning så är det skönt att ha i ryggen.

Kommentera

20 apr Skogspromenad

IMG_0542

Igår efter att vårt besök åkt hem så tog jag och Shiro en skogspromenad. Det var egentligen inte planen då jag var helt övertygad om att det var alldeles för blött efter skogsvägen än, men när vi kom till uppfarten och det ändå såg relativt torrt ut så chansade vi. En gång klev jag ner i gyttjan och blev lite blöt, men det gjorde ingenting. Känslan över att vara tillbaka i skogen efter en usel vinter (där det inte funnits några skoterspår att gå på) var magisk.

Jag kan inte påstå att det går fort framåt för mig nu för tiden. Ryggen tvingar mig till ett ”makligt” tempo och jag var faktiskt rädd för att fogarna skulle bråka med mig när vi kom hem så jag försökte ta det lugnt. Ganska precis en timme tog det oss att ta oss runt den korta svängen (knappt 3 km), men både hund och matte var mer än nöjd när vi väl var hemma igen. Som lite extra pepp så var dikeskanterna fulla med tussilago och inget vårtecken är ju så vackert som det!

IMG_0537

Kommentera

17 apr En bra helg

Nytränad

Trots en del bråk med ryggen så har detta verkligen varit en kanonhelg! Jag hade noll förväntningar inför den, men den blev verkligen bra!

Fredagen startade med häng tillsammans med svägerskan och hennes minsting efter att jag skjutsat M på jobbet. Det var alldeles för längesedan vi bara hängde tillsammans, drack kaffe och surrade. Mer sådant ser jag fram emot! Efter en lugn start på dagen var det dags för besök hos sjukgymnasten och introduktion till TENS-apparaten.

Åt lunch med goda vänner och surrade bort ytterligare några timmar innan det var dags för fredagens Aqua-pass på 1life. Bästa träningen just nu! Spikade även en gravidplåtning till veckan med bästa Carola så nu blir kulan förevigad på riktigt också!

På lördag var jag ”innebandyfru” då M spelade företagscupen. Med mig hade jag bästa sällskapet i vårt älskade gudbarn som stod för största delen av supportandet. Fick också sällskap av Jessica som också var ”innebandyfru” dagen till ära. Jag var övertygad om att en dag i sporthallen skulle ta död på min rygg, men förvånansvärt så var det helgens bästa dag rent smärtmässigt. Det finns verkligen ingen logik när det kommer till min rygg just nu.

Trots en bra fredag och en bra lördag så toppar söndagen ändå! M skulle egentligen åkt bort för att umgås med vänner, men blev lite oväntat kvar här hemma. En helt oplanerad ”bonusdag” blev en dag av sovrumsplanering, fönstermålning, rivning av vägg, fika hos grannarna och soffhäng! En helt perfekt söndag med lagom mix av produktivitet och återhämtning. Jag älskar verkligen sådana dagar!

Kommentera

22 mar Tisdag

Tisdag och vi är tillbaka i verkligheten igen. Eller åtminstone nästan. Jobbade första dagen på 2,5 v igår och det gick över förväntan. Idag har jag varit ledig och spenderat större delen av dagen på sjukhuset för att sedan avsluta med lite ärenden på stan. Nu har jag mellanlandat här hemma och lite senare ska jag iväg och fira min fina syster på hennes födelsedag.

Blev en stadstur även igår då jag hade ett besök hos sjukgymnasten inbokat + att vi löste vår bilproblematik för några dagar framöver. Passade även på att göra ett efterlängtat besök på gymmet. Körde ett benpass och avslutade med en bastu.

Jag är lite jetlaggad från resan än och redan vid 19-20-tiden så börjar jag klippa med ögonen. Trodde att det skulle vara lättare nu på hemvägen, men det kanske bara känns av mer för eftersom att jag haft så fullt upp sedan vi kom hem. Det ska bli skönt med lite påskledigt och tid att komma ikapp livet här hemma. Det finns ju som lite att göra när man varit borta i drygt 2 veckor.

IMG_9991

Första dagen i Thailand, blekare än blekast!

Kommentera

16 mar Yoga by the pool

IMG_1177

Redan innan vi åkte hit föreställde jag mig hur härligt det skulle vara att kliva upp i ottan före alla andra och köra ett yoga-pass vid poolen. Träningsmattan fick därför följa med hit ner då den varken väger något eller tar mycket plats.

Nu har det inte blivit så mycket yoga som jag hoppades på, snarare ingen yoga alls. Förrän idag. Näst sista dagen. Men tillslut så fick jag till det. Jag hann dock inte upp först på morgonen, men det gjorde mindre.

Jag pluggade i mina hörlurar, rullade ut mattan och körde ett 40 min pass alldeles bredvid poolen. Solen sken, poolen porlade skönt och det var sjukt mycket jobbigare än jag tänkt mig. På gott och ont. Det märks att man legat på latsidan i två veckor, samtidigt är det skönt att man har semester och bara kan ta det hur lugnt som helst resten av dagen för att vila upp sig.

Kommentera