30 apr Odla

Jag och några vänner har en liten tantklubb. Att jag är tantig av mig är känt sedan länge, men ju äldre jag blir desto fler tanter börjar krypa fram ur sina vrår i min bekantskapskrets. Och när man är så där ganska nybliven tant så är det ju skönt att ha ett gäng att uppleva alla nya tantiga saker tillsammans med och därav en tantklubb.

I går hade vi ett av våra månatliga möten (okej då, vi kanske inte har setts varje månad, för det verkar nämligen som att inte ens tanter kan hålla en agenda speciellt bra, men vad gör det om hundra år?) och vad passade inte bättre för säsongen än en trädgårdskurs. Vi hade självklart bjudit in en gäst som hade lite föreläsning och praktisk undervisning i odlandets ädla konst för oss. Vi fick många bra tips och trix i allt från hur man kan använda gamla tårtlådor till när vi ska beskära våra buskar.

Och jag som haft ångest över att jag inte hunnit så några tomatplantor i år kunde snabbt släppa det och glädjas åt att vi fick med oss några plantor var hem. En fantastisk kursledare som inte lämnar något åt slumpen!

Med andra ord så var det en väldigt lyckad tantträff och utöver odling så ägnade vi oss också åt det sedvanliga tjattret och småätandet. Vi var till och med så tantiga att vi drack te istället för kaffe så vi inte skulle få problem med sömnen när vi kom hem! 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar