11 mar Hua Hin

IMG_9990

Prick en vecka i värmen avklarad och prick en vecka kvar. Vi har alltså gjort halvtid på vår semester och ungefär lika många gånger som de dagar som passerat har jag tänkt att jag ska ge ifrån mig ett livstecken här, men alltid har det kommit något roligt i vägen. Men jag tänker inte ha dåligt samvete, jag är ju på semester och målet är ju att vila upp mig och ha det bra!

Saknaden efter allt och alla där hemma är inte överväldigande än, men jag känner av den stundvis. Jag vet dock att ju närmre hemresan vi kommer desto mer kommer jag sakna alla. Tur att två veckor går fort i det avseendet.

Vi varvar dagarna här borta med aktiviteter och icke-aktiviteter. Lite krasst kan man säga att vi gör något vettigt ungefär varannan dag och varannan dag så chillar vi. Men oavsett så åker vi ner till ”centrum” för handling och käk varje dag. Vi bor ju i ett hus i utkanten av Hua Hin och även om vi har alla möjligheter att laga all vår egen mat så kostar det tyvärr mer än att äta ute. Vi äter en rejäl frukost med bönor, bacon, ägg och mackor på förmiddagen. Har vi en lugn dag hemma vid poolen så äter vi nudlar eller något annat lätt till lunch och sedan middag ute. Befinner vi oss på stranden så blir lunchen där.

Vi tar oss fram med taxi/tuk tuk och bolaget som vi ringer skickar samma personer/bilar i princip varje gång så vi har våra grabbar som kör oss och vet var vi ska. Trafiken i Thailand överlag är fruktansvärd, men bolaget vi åker med verkar bara ha lugna och duktiga chaufförer så därför är man knappt orolig även om vi susar fram på motorvägen i en tuk tuk och är man orolig så beror det på medtrafikanterna. Vi har sett en hund bli påkörd och bevittnat en olycka och ingen av gångerna var speciellt kul. För hunden gick det mindre bra, men turligt nog så klarade sig vespaföraren i den andra olyckan med skrapsår.

Att vara gravid i Thailand är hittills inga problem. Självklart har mina fötter svullnat upp (men det har mer eller mindre alla andras gjort med). Sällskapet vi reser med är väldigt snälla med mig och låter mig ta allt i min takt och ork. För att ränna runt på stan/marknader i flera timmar är tyvärr inget alternativ, men det tror jag faktiskt ingen av de andra ha varit speciellt sugen på heller. Värmen gör en rätt så matt överlag och orken sinar fort. Därför syndar vi långsamt fram och har ingen panik med att ska se exakt allting.

Bebis i magen har haft några vilda dagar här på slutet och precis som en vän hemma i Svea trodde så håller nog den på att vända sig i magen för det har varit karate mest hela tiden i två dagar nu. Just nu är vi i vecka 28+4 och tredje trimestern är inledd. Det är alltså nu jag ska börja känna mig tyngre och tröttare igen, men än så länge har jag klarat mig. Även om det frestar på att ha en jättevild bebis i magen så är jag ändå glad att den ”lever om” för då vet jag att den mår bra typ. Hade den varit alldeles slö/loj hade jag nog oroat mig mer för att den blev påverkad av värmen.

Så mycket träning har det inte blivit under den senaste veckan, men jag har kört 2 pass vattengympa och 1 styrkepass på yogamattan vid poolen i alla fall. Igår fick jag även med mig 2 av grabbarna och 1 av tjejerna på min vattengympa och det var uppskattat från båda håll. Så nästa gång lät det som att även fler skulle ansluta. Kul!

Hemma är det mitt i natten nu, men vi ligger 6 timmar före och har alltså förmiddag. Idag har vi tagit sovmorgon då gårdagen inte slutade förrän vid 04.00 på natten. Kortspel och allsång var kvällens tema och då luften stod helt still exakt hela kvällen så avslutade vi dagen med ett gemensamt nattdopp i poolen.

IMG_0003

IMG_0022

3 Kommentarer
 • Anna
  Publicerat kl 22:09h, 11 mars Svara

  Hoppas att du har det underbart där och att du får vila ordentligt! :)
  Så länge du dricker ordentligt med vatten så är det nog ingen fara för bebis, så njut bara. Det kan dröja ett tag till nästa semester ;)

 • Isabell
  Publicerat kl 22:51h, 11 mars Svara

  Vad härligt ni verkar ha det! Kramar

 • Janet
  Publicerat kl 19:08h, 12 mars Svara

  Underbart!! Avis även fast härligt vinter/vårväder hägrat i veckan!

Skriv en kommentar