26 apr Måla fönster

IMG_9330

När vi ändå är inne på det här med renovering kan jag passa på att dela med mig av förra veckans miniprojekt här hemma. Vardagsrummet renoverade vi direkt när vi flyttade in. Om ni inte kommer ihåg hur det såg ut innan så finns det en sammanfattning här och här. Den uppmärksamme kan dock se att något vi inte gjorde då var att måla fönstren vita. Förklaringen är enkel, det var mitt i vintern. Tanken var att det skulle bli gjort så snart det blev varmare ute, men saken föll i glömska, vi blev hemmablinda och två år senare var det fortfarande inte gjort.

Så efter en liten impulsartad tanke för någon vecka sedan så hörde jag av mig till vår alldeles egna expert Andreas, fick lite tips och trix och skred till verket redan dagen därpå! Jodå, jag kan vara rätt snabb i vändningarna när den sidan sätter in. En vecka, fyra omgångar spackel och tre lager målarfärg senare så var jag klar. Fyra omgångar spackel tänker ni, är hon inte klok människan? Jo, faktum är att jag är fullt frisk (mig veterligen i alla fall), men det var nog inte förra husägaren tyvärr.

Av många ställen att döma i vårt hem så är det tyvärr så illa att förra ägarens hundar har förstört en hel del ytskikt. De kan inte ha uppskattat att bli lämnade ensamma och därför verkar de också ha försökt att ta sig ut efter bästa förmåga på många olika ställen runt om i hemmet. Fönstren i vardagsrummet, altandörren, ytterdörren, toadörren och fönstren i sovrummen är exempel på sådana platser. Då det inte är ekonomiskt försvarbart att byta ut våra fönster (det är ju trots allt treglasfönster) just nu så fick det bli en provisorisk lösning i form av spackel och målning. Och om jag får säga det själv så blev det faktiskt helt okej, inte om du granskar på nära håll, men tillräckligt bra för att jag ska kunna leva med det några år.

IMG_1299

IMG_1304

IMG_1305

IMG_1316

IMG_1460

IMG_1461

IMG_1466

Gardinerna ska bytas ut dock, dessa hängde jag mest upp för att kunna visa det färdiga resultatet. Och även om det säkert inte är många som ens kommer att märka att fönstren blivit målade så känns det bra i själen att det är gjort! En sak mindre på ”att göra”-listan. Dock är altandörren fortfarande inte åtgärdad då vi var lite osäkra på hur vi skulle göra med den. Eventuellt kommer jag att måla den också framöver, eller så byter vi helt sonika ut den. Men det återstår att se!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar