05 Maj Shoppat loss till bebis

IMG_1470

Förra helgen så shoppade vi verkligen loss till bebis. Vi gjorde det enkelt för oss och beställde hem allt som vi hade kvar på vår ”att köpa”-lista från nätet. I alla fall de stora sakerna. Än finns det lite ”småkrafs” kvar, men det känns som att det löser sig oavsett.

Det är ju svårt att veta exakt vad man behöver till en bebis, men idag finns det så mycket bra info på nätet tycker jag. Vi har googlat, pratat med vänner och bekanta samt försökt rannsaka oss själva och se vad som är realistiskt att vi faktiskt behöver och inte. För jag kan helt ärligt säga att om man ska lyssna på alla ”experter” så finns det oändligt med saker man MÅSTE ha, men när det kommer till kritan så kanske inte allt är jätteviktigt.

Jag gjorde som så att jag sammanställde en lista över det jag hittade runt om på nätet och vad jag har hört från nära och kära. Sedan har vi utgått från den när vi handlat saker och skulle det vara så att vi saknar något så får vi helt enkelt komplettera med det senare. Jag känner mig dock rätt nöjd nu och är helt säker på att vi klarar oss utmärkt första tiden med en liten.

 • Barnvagn
  • Regnskydd + myggnät
  • Babyskyddsadapter
 • Babyskydd (gåva)
  • Isofixadapter
 • Skötbord
  • Skötbädd
  • Förvaring
 • Skötväska (lånat)
 • Babymonitor/Babyvakt
 • Babynest (gåva)
 • Babysitter
 • Spjälsäng (gåva)
  • Täcke + kudde + spjälskydd
  • Påslakan/lakan
 • Bärsele/Bärsjal
 • Badbalja (gåva)
 • Babygym (gåva)

Har säkert glömt något nu och vi har definitivt mer saker än detta, men dessa saker var de som stod med på min lista över ”måste ha”-saker. Sedan är ju allt individuellt, alla har inte samma behov av olika saker så det är ju naturligt att man har lite olika ”måste ha”-saker. Vissa saker har vi köpt nytt och andra begagnat, men det går inte att förneka att det drar iväg snabbt på utgiftskontot.

Nu ser jag fram emot att få klart på övervåningen så att jag kan ”boa” ordentligt och plocka fram allt fint vi köpt/fått. Just nu är det mesta undanstoppat på lite olika ställen med tanke på att hela vår övervåning mer eller mindre är en byggarbetsplats. 

4 Kommentarer
 • Emma
  Publicerat kl 16:02h, 05 maj Svara

  Bajspåsar! (Fler än ni har idag) perfekt till nr 2 blöjor.
  Apoteket kitt. Typ med badolja, termometer, nagelsax, hårborste, salva man kan använda vid blöjbyte ifall Avkomman är röd. Näs sug ifall ungen blir förkyld och inte kan snyta sig. Typ…

  • Sofie
   Publicerat kl 11:56h, 09 maj Svara

   Yes, allt sådant har jag lagt en beställning på från Apotea.se (+ att jag fått några av sakerna). Bajspåsar finns det gott om och ska packas i både skötväska och vid skötbord ;)

 • Sessan
  Publicerat kl 20:46h, 06 maj Svara

  Är bebis beräknad till 29 maj?
  :)
  Det var min mormors födelsedag ❤️

  Love you flisan puss puss

  • Sofie
   Publicerat kl 11:55h, 09 maj Svara

   Ja, det är den! I år är det lägligt nog morsdag också så har jag tur får jag en riktig torsdagspresent :)

Skriv en kommentar