27 maj Att stänga in sig!

IMG_0331

Jag vet inte vad det beror på, men på sistone så har jag känt ett allt större behov av att vara för mig själv. Kanske  är det på grund av bebis som snart är här och att det då kommer att bli väldigt svårt att vara för mig själv. Jag är ju både en ensamvarg och ett socialt monster i vanliga fall. Jag behöver liksom både och. Jag behöver ensamma skogspromenader med mig själv lika mycket som jag behöver sociala sammanhang och umgänge med vänner.

Sedan jag gick hem från jobbet har det inte varit brist på den senare varan och det är jag på ett sätt väldigt tacksam för. Det har snarare blivit väldigt mycket av det sociala då alla vet att jag är hemma och förutsätter att man då har tid till att ses. Jättetrevligt och jättesmickrande att så många vill umgås med mig och jag vill absolut inte låta som att jag klagar. Men jag tror på något sätt att jag nått toppen på min sociala bägare nu. Behovet av ensamheten och återhämtningen har tagit över och jag vill helst av allt bara låsa dörren, stänga av telefonen och komma ut någon gång till hösten.

Så jag tror faktiskt att det är precis vad jag ska göra (dock inte ända till hösten, för det vet både du och jag att jag aldrig skulle klara), men för en tid. Det kanske bara behövs ett par dagar, eller en vecka, men oavsett vilket så tänker jag inte ta emot besök eller besöka någon förutom familjen den närmsta tiden och jag hoppas att min omgivning har överseende med det. Det kommer bli nog med besök när bebis är ute ändå så fram tills dess blir det fokus på familjetid!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar