01 jul Att vara mamma

IMG_1284

Den vanligaste frågan jag får nu sedan Harry kom är ”Hur känns det att vara mamma?”. Och jag vet aldrig vad jag ska svara. Det känns självklart bra, men svårt att identifiera sig med. På ett sätt känns det så himla naturligt och som att det alltid varit så, Harry är en sådan självklar del av vår familj. Det känns som att han alltid varit här. Samtidigt så upplever man allt för första gången och varje liten utveckling hos honom får en att bli stolt som en tupp.

Varje dag pratar vi om alla ”första gången” vi kommer att få uppleva de närmsta åren och det känns så stort och ärofyllt. Alla funderingar kring hur han kommer att bli, hur han kommer att utvecklas och vem han kommer att likna i både utseende och beteende. Det är så overkligt att han är en del av mig och en del av M. Barn är verkligen ett mirakel och det är så fantastiskt att få uppleva det.

Så svaret på frågan hur det känns att vara mamma får bli: läskigt, lätt, svårt, fantastiskt, skrämmande, magiskt, stort och alldeles, alldeles underbart! Han är verkligen min skatt och jag ska göra allt jag kan för att vara en bra mamma åt honom. Att ta hand om honom och älska honom med hela mitt hjärta!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar