02 Jul 50 saker om mig

IMG_3992

Hittade denna lista och tänkte ge mig på att svara på allt. Läs om ni orkar! Kanske får ni veta något nytt om mig, kanske inte!

 1. Vad har du för klädstil? Oj, väldigt trist klädstil skulle jag säga. Jag är ju inget modelejon direkt utan mer en jeans/t-shirt-person. Jag vill att mina kläder ska vara bekväma och stilrena.
 2. Bär du ofta smycken? Min förlovningsring samt vigselring bär jag alltid. I övrigt är jag dålig på det här med smycken. 
 3. Färgar du håret? Ja, jag gör ofta ljusa slingor för att hålla håret blont istället för råttfärgat.
 4. Vad äter du helst till frukost? Amerikanska pannkakor/Ägg&Bacon/Havregrynsgröt. Är ingen smörgåsmänniska på morgonen utan vill gärna ha något varmt att äta.
 5. Vilken är din favoritfrukt? Mango eller ananas tror jag.
 6. Favoritbär? Blåbär
 7. Vad har du för hudvårdsrutin? Jag är överlag dålig på att ta hand om min hud, men åtminstone någon gång i veckan försöker jag använda ansiktsvatten och ansiktscreme.
 8. Hur startar du helst din vecka? Lugnt och fridfullt. Jag hatar stressiga mornar oavsett vilken dag i veckan det är. Jag vill vakna i lugn och ro och inte behöva stressa iväg. Att försova sig är en mardröm och dagen blir aldrig bra efter en försovning.
 9. Är du en vädermänniska? Absolut, mitt humör påverkas jättemycket av vädret och årstiderna. Jag blir helt klart deppigare på hösten/vintern och jag behöver komma ut i friska luften varje dag för att inte deppa ihop.
 10. Solar du solarium eller har du slutat med det? Solar inte i solarium, men när jag var yngre hände det väl någon gång.
 11. Vad tycker du är det roligaste/jobbigaste med youtube? Jag älskar Youtube, det finns så mycket roligt att se och jag kan fastna i timmar och bara klicka mig vidare. Älskar fenomenet med Vloggar som kommit starkt senaste åren också. Som vanliga bloggar, men i videoformat.
 12. Vad ser du mest fram emot just nu? En sista semestervecka tillsammans med min lilla familj. Om 1,5 v börjar M jobba igen och jag VILL INTE! Vill att vi ska vara hemma allihopa ett helt år!
 13. Senaste inköp? Beställde just en morgonrock på rea. Skulle gått på 800 kr, men kostade endast 200 kr. Hoppas att den är lika skön som den ser ut!
 14. Dagens tacksamhet: Min fina lilla familj! Vad skulle jag vara utan dem?
 15. Tränar du helst hemma eller på gym? Gymmet helt klart! Faktum är att jag i princip har klartecken att börja träna nu igen och jag är så peppad på att få göra mitt första gympass sedan H kom. Dock måste jag tänka mig för och ta det ganska lugnt med tanke på snittet, men ändå, tänk att jag ska få lyfta skrot igen och börja bygga upp min kropp istället för att den bara ska brytas ner!
 16. Vad använder du för smink till vardags? Mascara och ögonbrynspenna.
 17. Vad fikar du helst på café? Något marigt som en smörgås eller bakpotatis/sallad eller annat lunchaktigt. Är inte så mycket för sötsaker.
 18. Det pinsammaste som har hänt på senaste? Oj, jag minns inte. Brukar inte tycka saker är så pinsamma.
 19. Vilken är din favoritmat? Älskar mat i de allra flesta former, men så här i sommartider så måste jag nog säga grillat!
 20. Har du och M lika syn på uppfostran? Hur tycker ni att man ska uppfostra ett barn? Ja, det skulle jag vilja påstå. Vi har ganska lika värderingar kring det mesta och det avspeglar sig nog i vår syn på uppfostran med. Vi är båda väldigt måna om att våra barn ska lära sig vett&etikett och hur man uppför sig i sociala sammanhang och mot sina medmänniskor. Vi anser båda att tydliga gränsdragningar och att vara konsekvent är ett vinnande koncept i kombination med mycket kärlek och omtanke. Med sunt förnuft så får man nog sunda barn också.
 21. Vad hände igår? Vi var till stan för att köpa en ny kaffebryggare då vår förra kortslöt sig själv dagen innan. Vi hämtade även vår andra bil från verkstaden och vägde H på BVC. 
 22. Jobbigaste just nu? Att M börjar jobba snart.
 23. Vilken är din favoritblomma? Jag älskar att ha tulpaner ståendes på köksbordet när det är säsong för dem. Jag tror att det hänger ihop med att det är en ganska mörk tid på året och färgglada och färska blommor ger ett liv till rummet som ofta saknas under vinterhalvåret.
 24. Hur ser en perfekt fredagskväll ut? Då är det fredagsmys-deluxe. En god middag med familjen, massa gott att mumsa på efteråt och På spåret på TVn. Spenderar gärna min fredagkväll framför TVn i sovrummet. Eller en riktig tjejkväll med mina fina vänner, en flaska bubbel, goda ostar och tilltugg tillsammans med massor av prat kring högt och lågt.
 25. Vilken mat går snabbast att laga för dig? Makaroner och korv är en maträtt jag ofta tar till när inspirationen och orken tryter.
 26. Hur ofta dammsuger du? Ett par gånger i veckan. Det är liksom oundvikligt när man har husdjur.
 27. Hur många par skor har du? Inte så många nu förtiden. Skulle tippa på 15-20 par, men innan branden var det betydligt fler, då snackar vi ett gäng flyttlådor fulla.
 28. Och hur många väskor har du? Inte alls speciellt många. 5 st kanske.
 29. Vilken är din favoritserie? Varierar lite, men How I met your mother är en klassiker vi kan se om och om igen, men senaste serien vi plöjde var New Girl. 
 30. Något du borde göra just nu? STÄDA! Hela vårt hus är ett enda stort kaos efter sovrumsrenoveringen. Det står saker i varje rum som inte hör hemma där och jag vet inte riktigt var jag ska börja. M började dock idag genom att tömma tvättstugan på massa byggmaterial vilket var tacksamt så imorgon ska jag se om jag inte kan städa undan resterande saker där inne.
 31. Något du har massor av hemma? Hundhår. Jag skojar inte. I år verkar det inte ta slut. Tycker hundskrället har fällt päls i två månader nu och det finns liksom inget stopp. Vill dammsuga hela honom, men är tveksam till om det skulle göra någon skillnad.
 32. Det roligaste med att ha barn: Nu har jag ju bara haft barn i en månad, men det roligaste hittills är att följa utvecklingen och se de olika personlighetsdragen som gömmer sig i den där lilla kroppen. 
 33. Hur många barn har du och hur många vill du ha? Jag har 1 barn och skulle vilja ha 2 åtminstone. Tror jag är ganska nöjd efter det, men man ska aldrig säga aldrig.
 34. Vad har du för favoritgodis? Jag älskar lösgodis och allt som är surt. 
 35. Favoritchips? Är ganska tråkig när det kommer till chips och äter gärna de med havssalt kombinerat med någon god dipp istället.
 36. Gillar du kladdkaka? Ja, kan man inte gilla kladdkaka?
 37. Speglar du dig ofta? Alldeles för sällan och det är konstigt nog sant. Är inte bara en gång jag kommit hem efter ett besök på affären, sett mig själv i spegeln och undrat hur fan jag kunde åka iväg och se ut sådär i håret. Glömmer ofta att borsta håret när jag bara är hemma en hel dag och glömmer av att jag inte gjort det om jag åker iväg en snabbis. Borde börja bry mig mer om hur jag ser ut, men jag kanske ger någon ett gott skratt om inte annat!
 38. Röker du? Nej!
 39. Kollar helst på? Korta avsnitt av något. Jag är dålig på det här med film då jag blir alldeles för rastlös. Tittar gärna på deckare, action, fantasy eller splatter om jag ska se film.
 40. Vad lyssnar du på för musik? Väldigt blandat, men mest gubbrock eller klassisk rock.
 41. Läser du många bloggar? Jag följer en hel del bloggar, både små privata och stora professionella. Jag gillar blogg-grejen då jag älskar att läsa. Tråkigast är de bloggar som bara har bilder och aldrig delar med sig av personliga saker. Det tröttnar jag på snabbt!
 42. Vad tycker du om Instagram? Bästa sociala mediet förutom bloggar.
 43. Shoppa i butik eller på nätet? Nätet. Jag känner mig alltid så bortkommen när jag vandrar runt i butiker för att leta efter något.
 44. Tar du mest bilder med kamera eller mobil? Helst tar jag bilder med systemkameran, men mest tar jag jag bilder med mobilen eftersom att den alltid finns nära till hands.
 45. Vad vill du hitta på i sommar? Umgås med fina vänner och min familj.
 46. Ett roligt sommarminne? Oj, vet inte om jag kommer på något såhär spontant, men det trevligaste jag gjort de senaste somrarna är att vandra HögaKusten-leden tillsammans med mina barndomsvänner. Annars är vårt bröllop förra sommaren ett oslagbart minne!
 47. Vad tycker du om att ge barn socker? Sockerberoende som jag är själv så inser jag att det kommer att vara svårt att hålla H borta från socker för alltid, men jag hoppas att vi kan låta honom slippa äta socker förrän han är åtminstone ett par år. I mat är det svårt att undvika sockret, men rent socker som godis och bakverk hoppas jag att vi kan hålla till en begränsad mängd och dag när han blir stor nog att inte kunna ”lura” längre. 
 48. Vad läste du när du var yngre? HÄSTBÖCKER och åter hästböcker. Jag har alltid älskat att läsa och eftersom att jag är en hästtjej så var det kanske inte så oväntat vad jag helst valde i bokhyllan.
 49. Vad var ditt första jobb? Hmm. Mitt första sommarjobb var nog som kassör på Rövarbyn (ett litet lekland i samhället där jag växte upp).
 50. Vad är ditt drömjobb? Som liten drömde jag alltid om att bli författare, jag har alltid älskat att läsa och skriva så det är fortfarande ett yrke jag dras till, men min fantasi och skrivförmåga är långt ifrån tillräcklig för att kunna göra verklighet av den drömmen. Jag älskar dock att jobba med människor och att hjälpa andra utvecklas så ett drömjobb vore definitivt något som innefattar ledarskap, utveckling, landsbygd och framtid. Det är nämligen saker jag brinner för! 
Inga kommentarer

Skriv en kommentar