05 Dec Tankejulkalender – Lucka 1 till 5

img_2675

Hittade en lite annorlunda julkalender i år som jag tänkte att jag skulle hoppa på! Jag får se om jag hinner med alla luckor, men i värsta fall kanske jag klumpar ihop ett par stycken i samma inlägg. Eftersom att jag kommer igång lite sent med min kalender så är det precis vad jag kommer att göra så här i första inlägget.

Julkalendern hittar ni här och den går ut på att man får en tankeutmaning varje dag som man ska reflektera över, antingen för sig själv i ett anteckningsblock/dagbok eller lite mer offentligt om man så önskar.

Lucka 1 – Vad är din drömbild av julafton i år?

Eftersom att vi ska fira jul här hemma för första gången någonsin så har jag en förhoppning om att vi ska få den sådär mysig och härlig som mina barndomsjular. Jag vet dock med mig att jag lätt har för höga förväntningar på saker och ska därför göra mitt bästa för att gå in i julen med ett öppet sinne och att det viktigaste av allt är att vi träffas och har det trevligt. Jag hoppas också att jag/vi kan förbereda både hemmet och maten så pass mycket att julafton i sig blir en relativt lugn tillställning där jag faktiskt hinner sitta ner och bara njuta också.

Lucka 2 – Vem är din förebild i livet just nu?

Jag har nog ingen särskild förebild (som enskild person menat) just nu, men däremot har jag en bild av hur jag vill leva och må som jag strävar efter att uppnå. Mitt mål är att utnyttja det kommande halvåret som föräldraledig för att nå balans i mitt liv och reda ut de utmaningar jag har på både det privata planet, men också i mitt yrkesliv. Jag är inte 100 % nöjd i dagsläget och det har jag för avsikt att ändra på. Jag vill inte vakna upp om 10 år och inse att jag är på en plats där jag inte vill vara bara för att jag inte tog chansen när jag hade den och gjorde något av den.

Lucka 3 – Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Oj, jag har som inga särskilda drömmar som jag vill uppfylla utan mer som ett hel livsstil som jag vill nå eller vad man ska säga (se svar ovan). Men om jag ska försöka lista några saker så får det bli: 1. att komma igång med styrketräningen ordentligt igen. 2. att få fira en lugn och stillsam jul tillsammans med våra nära och kära. 3. att jag ska få ordning på varenda vrå här hemma innan jag börjar jobba igen.

Lucka 4 – Vilken dröm har du haft som du har lyckats uppfylla?

Det är nog flera det. Men att bli mamma till en alldeles underbar son är en av dem. Men den största drömmen jag haft är ju att få leva ett långt och lyckligt liv tillsammans med min lilla familj och där är vi på god väg. Vi har ju hunnit beta av några år tillsammans jag och M och många fler tänkte vi att det skulle bli. Sedan har det ju alltid varit en dröm att bli vän med mig själv och våga tro och stå upp för det jag tror på och där tycker jag faktiskt att jag är idag. Visst kan mitt självförtroende och min självkänsla dala ibland, men överlag är jag nöjd med den person jag är idag och vad jag åstadkommer.

Lucka 5 – Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

JAG ÄLSKAR MAT! Skulle jag få välja helt fritt vad jag skulle äta till middag idag så skulle det förmodligen bli räkor. En riktig räkfrossa skulle jag absolut inte tacka nej till. Inte heller en riktigt god köttbit med min egen potatisgratäng och ett gott kryddsmör. Inget av det kommer dock hända så här på en måndag utan istället ska vi äta chilikyckling och ris. Däremot skulle M svänga in på affären på väg hem för att köpa något gott att snaska på ikväll och jag håller mina tummar för att han köper Coca Cola/Zeunerts julmust och en chokladkaka. Större sannolikhet att den önskningen går i uppfyllelse än den om räkorna ;)

Detta är en del av Kajsons julkalender

Inga kommentarer

Skriv en kommentar