10 apr Att må bajs

Senaste veckan har jag mått skit. Det var längesedan och jag var så låg och jag har egentligen ingen förklaring till varför vilket jag tycker är jobbigt. Först trodde jag att det ”bara” var PMS och något övergående. Det var det icke. Övergående alltså. Det är lättare när en kan se problemet och sedan välja att göra något åt det, svårare när en inte riktigt vet vad det är som får en att må som en gör.

Efter många dagars funderande och analyserande av mig själv så har jag fortfarande ingen bra förklaring, men ser samtidigt många små saker som drar mig neråt och har därför bestämt mig för att göra en del förändringar i min vardag just nu.

  • Hej då Facebook!

Facebook i sig är egentligen inget problem och jag har för tillfället inget emot flödet. Men samtidigt så ger det mig noll tillbaka. Jag känner mig aldrig upplyft och energifylld när jag varit inne på FB utan det enda det gör är att äta av min tid. Jag har plockat bort FB på mobilen, men har kvar Messenger då jag använder det verktyget för att hålla kontakt med många. Jag kommer inte stänga ner mitt konto, men kommer endast gå in där sporadiskt när jag har tillgång till dator.

  • Hej då social samvaro som inte ger mig något tillbaka!

Nej, jag kommer inte säga upp kontakten med mina vänner. Varken alla eller vissa. Men just nu så är det många som tar mer energi av mig än vad de ger tillbaka vilket gör mig deppig. Jag ger gärna av min tid och omtanke när jag mår bra och har ett överflöd. Nu ligger jag på minus och kommer därför inte att orka vara en bra vän. Därför är det för en period slut på att hänga med på saker ”bara för att” och att ge av mig själv i situationer som inte ger mig något tillbaka.

  • Hej hemmet och lilla familjen!

Mitt hem och min lilla familj har fått alldeles för lite tid på sistone och jag vill inget hellre än att låsa in mig här hemma och påta på med saker. Våren är i antågande och jag vill omfamna den med hela mitt hjärta och själ. Jag vill fixa och dona, strosa och vandra, mysa och umgås, pyssla och skapa. Och jag vill känna lugnet. En ro i kroppen och en balans i själen.

  • Hej träning och frisk luft!

Jag har varit urusel på att träna det här året. Jag har kanske inte riktigt haft förutsättningarna på min sida heller (stukad fot i början av året som fortfarande inte är hundra och dubbla omgångar halsfluss), men det har också varit mycket lathet/orkeslöshet/energibrist som spelat in också. Från och med nu kommer jag att planera in mina träningspass för en tid framöver. Och om jag sedan åker på gymmet eller bara tar en långsam promenad med hunden tänker jag inte lägga någon vikt vid, huvudsaken är att jag kommer mig iväg och gör något.

  • Hej vår nya familjemedlem!

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så är städningen ett stort bekymmer här hemma just nu. Inte för att vi inte hjälps åt eller för att den inte blir av. Utan för att den är i sådana jobbiga mängder (hund som fäller, grus som dras in med barnvagn, bebis som kryper runt i all dynga osv). För att hålla vårt hem i schack skulle vi behöva dammsuga 2 ggr/dag. Det orkar jag/vi inte. Därför grät jag en glädjetår när M berättade för mig att han beställt en ROOMBA! Senast på onsdag är vår nya familjemedlem här och jag ska älska och vårda honom ömt. Namnförslag mottages tacksamt! Som föräldraledig så finns det säkert 1 000 andra saker som hade varit mer ”vettigt” att lägga pengarna på än en robotdammsugare, men det här är precis vad jag behöver för att orka med vardagen just nu och därför så väljer jag att göra glädjehopp och se en ljusning i tunneln. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar