14 Dec Vilken Lucia!

Aldrig hade vi väl kunnat ana att det lilla luciatågseventet skulle bli en sådan succé. Lyckligt ovetande började vi efter middagen att klä oss i varma kläder, sätta ljusslinga på barnvagnen och ta på oss tomteluvor innan vi knallade ner till grannarna. Där väntade vi in Bästbyns invånare och att hästarna skulle vara färdigpyntade. Tomtemomma och tomtemoffa anslöt, även tomtefar och några nissar. Hästar och hundar var piffade med glitter och röda attiraljer och i rockarden satt två små lucior. Ett litet sällskap på 12 personer lämnade sedan gården i sakta mak och på håll såg vi en liten lysande marschall längre bort i byn. Trevligt välkomnande tänkte vi som inte direkt spridit ordet om luciatåget utan bara nämnt det för ett par stycken i förbifarten.

Så ni kan ju tänka er vår förvåning då det utanför nästan varje gård stod folk och väntade på oss, marschaller och eldkorgar var tända och tomtemomma hade varit förutseende och packat glögg och godis som vi stannade och smaskade på några gånger efter vägen. Alla vi passerade hängde på och i slutet var vi nog närmare 40 personer om inte fler som lussade genom byn. SÅ HIMLA MYSIGT! Och tant Gun, som fyllde 85 år dagen till ära, kom ut på bron och sa att det var den trevligaste födelsedagsöverraskningen hon fått. Självklart tog vi tillfället i akt och sjöng för födelsedagsbarnet!

Jag hoppas verkligen att detta blir en ny tradition för maken till mysigt lussefirande har jag aldrig varit med om!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar