21 dec Nyårsmålen 2017

Ibland när jag kollar tillbaka på gamla inlägg så kan jag liksom känna ”fan, jag är ju rätt vettig ändå”, som att det liksom överraskar mig varje gång, haha! Kommer i vanlig ordning knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan (någon slags funktionsnedsättning som kvarstår sedan min utbrändhet) så att utvärdera mina nyårsmål för 2017 utan att titta i arkivet är som att famla i totalt mörker. Inte en chans att jag minns vad jag satte upp för mål för ett helt år sedan. HÄR kan ni läsa om 2017 mål, men jag drar dem i förkortad version här nedan med.

Bli mer ekonomisk
Här har det ändå gått rätt bra måste jag säga. I dagsläget har jag stenkoll på vår ekonomi och även om jag fortfarande tycker att vi spenderar alldeles för mycket pengar varje månad så har jag börjat förlika mig med tanken att många av dem faktiskt är sådant som inte går att rå på. Vi har förhandlat om avtal, sett över försäkringar, lagt om bolån och sagt upp onödiga prenumerationer det här året och det gör att vi har en MYCKET bättre sparbudget än tidigare. Vi är fortfarande inne och nallar på sparpengarna vissa månader, men så är vi ju fortfarande föräldralediga med. Nästa år kommer bli så bra med två löner igen och förhoppningsvis kan vi ta vårt sparande till nästa nivå även om jag också tycker att vi ska unna oss lite mer än vi gjort det senaste året. Det förtjänar vi efter 1 år och 9 månader av föräldraledighet. Och 2 år av föräldraledighet/sjukskrivning. 

Komma igång på allvar med träningen igen och bygga upp mina muskler igen
Haha, denna gick ju käpprätt åt skogen. Jag har haft stora ambitioner att komma igång med träningen igen, men lyckats NOLL. Jag har aldrig under hela mitt vuxna liv tränat så lite som jag gjort 2017. Jag mår bajs av det och min kropp hatar mig på grund av det. Jag gav mig själv tid ända fram till sommaren med mitt gymkort, men sedan kastade jag in handduken och sa upp det (första gången på typ 5-6 år jag är utan gymkort).  I höst har tiden verkligen inte funnits i och med min jobbsituation, men då allt handlar om prioriteringar så finns det egentligen inga ursäkter. I slutändan handlar ändå allt om att jag inte PRIORITERAT att träna. 

Ha ordning och struktur i hemmet
Här är vi en bit på väg, men långt ifrån klar. Jag gjorde en rejäl rensning i början av året. Tog tag i sådant som inte blivit gjort sedan vi flyttade in (typ frosta av frysen och rensa ur gammal mat), jag sålde av gamla grejor (mycket kvar dock) och kastade en hel del. Nyligen rensade jag på vinden inför vårt garderobsbyggande (som händer i januari!! allt byggmaterial förutom några småsaker är hemma nu så efter julledigheten drar vi igång) och förutom lite återvinning och smutskläder är nedervåningen helt i ordning. Övervåningen är det sämre med, men inte lika illa som det varit under hösten! En stor pusselbit blir helt klart att få klart garderoben så att vi kan få bort våra kläder från ställen där de inte ska vara! 

Nu ska jag klura på nya mål för 2018. Det behövs alltid en liten sporre sådär i början av året och förhoppningsvis är det något som följer med en under hela året även om det tenderar att fallera någonstans eftervägen. Men precis som jag sa inför 2017 så är allt bättre än inget!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar