13 mar Sommarlängtan

Jag är verkligen en vintermänniska, jag har inte klagat på snön en enda gång den här vintern. Även om jag inte alltid är nöjd över kylan och nederbörden så accepterar jag det faktum att jag bor på den norrländska landsbygden och det är vanligt förekommande med snö här. Jag gillar läget. MEN. Idag smög sig sommarlängtan på. På riktigt. Solen skiner in genom fönstren och på bloggar läser jag om odling och sommardrömmar och då kommer självklart mina egna drömmar framsmygandes.

Jag vet att det kommer att bli en bra sommar. En sommar hemma. Vi har bestämt det nu. Förra sommaren var magisk på sitt sätt med vår Sverige-roadtrip, Ulvövistelse, Island och weekend-resa med vänner. Men den här sommaren drömmer jag om att sitta i shorts på vår altan och påta i rabatterna. Jag drömmer också om mitt växthus som äntligen ska upp. Jag fick nämligen ett växthus när jag fyllde 30, men hela förra sommaren väntade vi på en grävare som aldrig kom och nu bestämde vi oss för att den här sommaren inte ska väntas bort. Den här sommaren ska växthuset upp. Jag räknar inte med att hinna odla något i det i år eftersom att marken behöver beredas och det är en process att få upp själva växthuset. Men ändå så gick jag in och beställde massa fröer idag. Det mesta kan jag odla i mina pallkragar och tomaterna och gurkan får bo på altanen i värsta fall. Om jag har tur får de avsluta säsongen i växthuset. Vilken dröm!

Jag ser fram emot en sommar med lite jobb och mycket familjetid. Många veckor kommer vi att få tillsammans hemma och det känns bra att Harry får ett långt och härligt sommarlov även om han trivs som fisken på förskolan.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar