21 maj Första dagen

Så var första riktiga arbetsdagen gjord på mitt nya jobb. Jag har ju även jobbat under helgen genom att delta på Landsbygdsriksdagen, men idag var det ju första ”vanliga” dagen så att säga. Då alla mina möten idag var förlagda till Bjästa så bestämde jag mig igårkväll för att cykla till jobbet. Det är ju trots allt bara 5 km (dock väldigt kuperade 5 km) och vädret skulle vara fint.

Morgonturen imorse runt 7-tiden var magisk. Fåglarna kvittrade, solen värmde lagom och det var rätt lutning på backarna nästan hela vägen. Turen hem blev lite kämpigare. Även om jag är väl medveten om att backarna lutar åt andra hållet när en vänder om så inbillade jag mig nog ändå att de förmodligen inte var såå långa. Men de var de. De var till och med bra mycket längre. Det hjälpte kanske inte att solen gassade på och luften stod stilla när jag trampade hemåt heller. Haha. Mitt ansikte stoltserade resten av eftermiddagen med en kraftigt tomatröd nyans.

Jag kunde inte ha önskat en bättre första dag och inte heller en bättre avslutning på den. Jag fick hämta min lilla pojke tidigare på föris och eftersom att middagskrisen inte var lika nära i tiden som tidigare så kunde jag lugnt stanna kvar på föris en stund, vänta in att H lekt klart och busa lite med hans kompisar. Guld värt att inte behöva stressa därifrån, speciellt när barnet i fråga alltid svarar bestämt ”NEJ” på frågan om vi ska åka hem från förskolan.

Vi tog vägen förbi affären på väg hem och väl hemma gjorde jag spagetti och köttfärssås medan grabbarna tog ett välbehövligt bad. Att döma av hans utseende när jag hämtade honom så skulle jag gissa på att han övat på att simma i sandlådan idag. Lite otaktiskt att bada innan köttfärssås bara, men vad gör en när barnet allt som oftast vill gå och lägga sig en kort stund efter middag.

Hade egentligen tänkt göra tidig kväll idag, men vädret var så underbart att jag bara inte kunde gå in igen efter att H hoppat i säng och jag prommat med hunden. Blev lite tillsyn av jordgubbslandet och plantering av lite blommor på farstukvisten istället. Grannen kom och berättade rövarhistorier medan jag påtade med krukorna och vips hade några timmar gått.

En alldeles perfekt dag i mitt nya liv. Morgondagen blir inte lika fullspäckad, men innehåller istället stadsbesök. Därmed inget cyklande och det blir det inte heller på onsdag då jag ska ut på miniturné i vår bygd. Jag är dock inte avskräckt från cyklandet, trots hemfärden, jag ser snarare fram emot revansch. Är det något jag lärt mig av mina ungdomsdagar med cyklande till och från sommarjobbet så är det att det inte finns mycket som klår känslan när en lyckas cykla upp för en hel backe som en i början av sommaren fick leda cykeln uppför.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar