01 jan Gott nytt år!

Efter ett december där jag helt släppt kraven på mig själv och bara följt dagsformen så kliver jag in i 2019 med ett lugn i kroppen och en känsla av att allt löser sig till det bästa. Januari kommer att bli struktureringens månad och det är något jag ser fram emot! Älskar ordning och reda i mitt liv.

I december släppte jag allt. Jag adventspyntade halvdant, städade lagomt och njöt av tid med barnen massor. Jag prioriterade vän-häng för både mig och Harry framför mina traditionsenliga julbestyr. Vi bakade pepparkakor och lussebullar. Vi tände adventsljusstaken när vi kom ihåg det och vi gjorde vårt bästa för att ta till vara på de ljusa timmarna på dygnet.

Vi har inte haft några inplanerade julbesök och därför kunde jag ändå leva med att huset inte var fullt pyntat. Jag pyntar ju mest för min egen skull, för att jag älskar myskänslan som blir av ljusstakar och stjärnor i fönstren, för att hemmet känns ombonat och tryggt och för att det hjälper julkänslan på traven. Julkänslan måste jag erkänna att det varit sådär med, men den smög sig på lite nu i mellandagarna när vi alla varit lediga och kunna skrota runt här hemma i pyjamas och när Harry lekt intensivt med sina julklappar.

Jag tror nästan att det är lättast att summera december i bilder! Här är allt (nästan iaf) vi gjort:

Tagit julbilder på barnen. Hopplöst att få båda på samma bild.

Stickat massor

Sovit gott i vagnen utomhus

Myst en massa, med morgonfrilla och allt!

Huggit julgran med pappamorfarn och lillasystermoster

Lekt en sista gång i sandlådan

Myst ännu mer!

Stickat mamelucker

Haft traditionsenligt luciatåg genom byn med bästa grannarna. Jag fick äran att köra häst!

Fått vinter på riktigt (som tyvärr töat bort nu i mellandagarna)

Varit på Harrys första julavslutning i kyrkan

Pyntat lite

Bakat och fixat inför julen

Fått jobbiga påminnelser om att någon älskad inte finns här mer

Fått den finaste och godaste kakan levererad i omsorgsfull inslagning av Ms mormor

Varit på bio för första gången tillsammans med småvännerna. Bamse fick tummen upp, men kanske mest popcornen!

Vi klädde granen och Harry tyckte att more is more och hängde alla pumlor på samma gren

Sedan blev det julafton och tomten kom. Han var snäll och man fick paket …

… som man kan leka med i timtal!

Och så var det dags för den årliga kusinbowlingen. Och jag och syrran vann inte i år heller. Men nästa år, då jäklar!

Massor med kvällsmys med Gry har det blivit. Njuter till tusen varje gång hon somnar på mitt bröst!

Och Gry har myst med kisse också. Han får egentligen inte ligga i Grys säng, men hade smugit sig ner där innan hon lade sig för kvällen. Han vägrade in i det sista att kliva upp därifrån trots att Gry vevade till honom med armen både en och två gånger. Älskar att vara nära!

Ja, det var december det. Nyår får bli ett eget inlägg. Det var en lugn och mysig tillställning!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar