08 jan Nyårsafton

Nyårsdagen spenderade vi såhär då pappan var på jobbet och höll ställningarna

Vips så var vi nästan halvvägs in i januari och jag har typ 3:e i mitt huvud. Anledningen heter influensa och har gjort mig sängliggande i 6 dagar. Tror inte att jag varit så här risig sedan jag hade lunginflammation för en sisådär 6-7 år sedan. Samtidigt är det typiskt mig att inte kunna göra något i sjukdomsväg halvdant. Jag kan inte bara få en vanlig förkylning utan måste alltid dra till med halsfluss eller liknande i samma veva. Tur istället att jag inte blir sjuk så ofta.

Men nu var det ju nyårsafton vi skulle prata om och då är det väl bäst att jag tar det från början. Årets sista dag och kanske årets lugnaste. Vi bestämde oss tidigt för att bara vara hemma på nyår. Anledningen heter småbarn och framförallt spädbarn. Nä okej då. Hon är faktiskt ingen vidare ursäkt då hon är from som ett lamm och aldrig gör mycket väsen av sig. Inte jobbig alls att ha med sig. Vi är bekväma helt enkelt och ville vara hemma. Ganska snabbt hakade svägerskan och svågern på och glada var vi för det.

Det blev en nykter nyårsafton då både M och svägerskan skulle jobba dagen därpå. Vi åt en magisk trerättersmiddag komponerad av gästparet. Det enda vi behövde göra i princip var fördrink, efterrätt och snacks. Resten skötte de. Så bortskämda vi kände oss!

Kantarelltoast på stekt surdegsbröd serverat på en rucolabädd

Oxfilé (som fått gå i sous vide) på en bädd av svartkålspesto serverad med ostgratinerad ”mashed” potatis, sparris, morötter och brända cocktailtomater. Det vattnas i min mun bara vid tanken.

Vaniljpannacotta med mango- och passionscremé

Vi åt och njöt av maten länge och Harry gick och lade sig för natten någonstans där mitt i. Han har ju noll uppfattning om att det är nyårsafton och frågade redan kl. 17.30 om han fick gå och sova. Med lite övertalning höll han ut till kl.19 och tackade sedan för sig. Här nere åt vi vidare och efter att maten var undanstökad blev det sällskapsspel. Redan vid 22.30 tackade gästerna för sig och långt innan tolvslaget var vi i säng. Vakna lyckades vi dock hålla oss så det blev en sedvanlig nyårspuss innan vi slog igen ögonen.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar