10 jan Jag kanske är galen..

Gammal bild på mig och Harry när han var lika gammal som Gry är nu!

.. men i alla fall lycklig!

Jag har här i dagarna börjat jobba igen. Jo du läste rätt! Jobb. Fast min bebis inte ens hunnit fylla 3 månader. Det kanske är galet, men det passar mig. Och så får ni ju inte glömma att jag faktiskt har världens bästa jobb som jag styr mycket över själv.

Det har inte varit ett lätt beslut. Absolut inte. Barnen är ju bara små en gång och man ska njuta av tiden för den går så fort. Tro mig, jag har velat fram och tillbaka, fram och tillbaka. Vägt fördelar mot nackdelar och kommit fram till att det här är bästa lösningen för mig.

Summa. Jag är egenföretagare. Jag kan inte bara sluta jobba. För då har jag inget jobb att komma tillbaka till. Jag har ingen innestående semester, inget föräldratillägg eller någon annan flashig förmån. Jag får själv se till att betala in till min ”tjänstepension” och spara pengar till semesterveckor osv. Det är ingen superenkel balansgång, det krävs lite planering och lite återhållsamhet, men det ger mig möjligheten att styra över min egen tid och jobba så mycket/lite som jag faktiskt vill. Det är en stor förmån. Men också ett stort ansvar. Räkningar ska betalas varje månad ändå.

Så därför gör jag så här. Jag jobbar någon dag i veckan, som det ser ut nu blir det typ två halvdagar när Harry är på förskolan och så någon kväll när M är hemma och kan ta barnen. Jag kan göra mycket av mitt jobb hemifrån och många av mina möten är redan på kvällstid. Och sedan är jag föräldraledig resten av tiden. På vårkanten kommer M att gå hem en dag i veckan och jag kan jobba lite mer/annorlunda och i höst byter vi plats helt ett tag. Sedan kanske jag går hem en sväng igen, i alla fall på deltid. Vi har inte riktigt bestämt oss när Gry ska börja på förskola så därför håller jag det öppet. Att jag jobbar lite nu innebär ju också att jag kan spara på mina föräldradagar och därmed vara hemma längre totalt sett.

Så ja. Barnen är bara små en gång. Och att jag jobbar lite nu ger mig längre tid med dem hemma totalt. Jag kommer inte behöva jobba heltid på väldigt lång tid och jag tror faktiskt att det är mer värt i slutändan. Speciellt för mig som ÄLSKAR (och det menar jag verkligen) mitt jobb och som har tänkt på det dagligen sedan jag gick hem i början av oktober. Jag är ju väldigt rastlös av mig som person så hade jag inte gjort så här så hade jag definitivt hittat på något annat att sysselsätta mig med. Förmodligen något jag inte fått betalt för.

2 Kommentarer
 • Malin Ö
  Publicerat kl 22:31h, 11 januari Svara

  Jag tycker det låter som en bra plan

  • Sofie
   Publicerat kl 18:56h, 13 januari Svara

   Tack Malin! Vi hoppas att det är det :)

Skriv en kommentar