14 jan Mål 2019

För precis ett år sedan skrev jag ett inlägg om mina tankar inför 2018. Då passar det kanske bra att följa upp dem och titta på lite nya målsättningar inför 2019.

Mål 2018

Ekonomi: Målet var kort och gott att ta kontroll över vårt sparande och bli en fena på investeringar. Kan inte påstå att jag är någon kung på investeringar, borde helt klart lagt mer effort på den biten. Speciellt det andra halvåret. Men livet kom emellan. Vi blev tvåbarnsföräldrar (något vi inte visste något om när inlägget om 2018 skrevs) och jag tröstar mig med att sparkontot åtminstone är större nu än vad det var för ett år sedan. Då har jag väl lyckats lite i alla fall.

Träning: Här kan vi väl helt enkelt säga att det gick käpprätt åt skogen. Jag har nog aldrig tränat så lite som under 2018. Självklart till stor del pga jag var gravid (dock ingen ursäkt då jag tränade bra med Harry i magen) och bara blev otympligare och otympligare. Tack och lov (kan man också säga) så var jag gravid och var därför förskonad från de flesta av mina krämpor.

Ordning & Reda: Nja, så mycket ordning och reda blev det inte heller. Vår förvaring är fortfarande kaos. Men jag har åtminstone gjort en del utrensningar och gjort mig av med saker. Jag och grannen hade loppis tillsammans i somras och där försvann en del rat (det som blev över står dock i förrådet och borde ha skänkts till second hand för längesedan).

Jobb/karriär: På jobbfronten blev det i alla fall förändring. Jag kunde gå upp i tjänst hos Bygdsam och sa därför upp mig från min heltidstjänst. Det har bara varit till det positiva (förutom att jag inte jobbar heltid då och inte får ut lika mycket i lön). Jag har det bästa jobbet ever och jag får dessutom styra mycket över min egen tid. Det passar mig perfekt!

Mål 2019

Ekonomi: Målet för i år får helt enkelt fortsätta vara att hushålla bättre med resurserna och bli bättre på sparande/investeringar. Vi har ett par tydliga mål som vi vill spara till. Sedan vet vi ju redan nu att hela det här året kommer att bestå av föräldraledigt från någon part och det brukar ju inte innebära guld och gröna skogar direkt. Målet blir helt enkelt att gå runt med lite marginal och leva livet så gott vi kan med de förutsättningar vi har. I höst kommer vi att byta bil och där är vi båda överens om att kostnaden ska minska.

Träning: Precis som ifjol blir fokus på att komma igång och hitta rutinen för träning. Jag har också ett mål att komma igång med löpning i år och att övervinna mitt hat till den motionsformen. Jag ska inspireras av maken och börja löpa renodlad trail. Jag hoppas att det kan få mig att få en bättre relation till löpning och att vi innan året är slut ska vara hyfsade vänner.

Ordning & Reda: Rensa, rensa, rensa får bli ledorden för i år. Jag ska fortsätta på min kapselgarderob (nu när jag äntligen börjar komma i mina gamla kläder igen) och se till att den blir så nära komplett den kan bli. Jag ska rensa ut alla bebiskläder/saker i samma takt som Gry växer ur dem (har ju turen att min bror och svägerska väntar smått så mycket kommer per automatik hamna hos dem). Vi kommer även göra en rockad uppe bland rummen då Gry ska få ett eget rum så småningom och då sker ju en automatisk rensning i flytten tänker jag. Tanken är också att vi nu under vintern/våren ska renovera Harrys rum.

Jobb/karriär: Här har jag inte så stora mål då jag överlag är väldigt nöjd just nu. Men målet här får bli att hela tiden utvecklas och bli bättre på det jag gör. Ha en bra struktur och bli bättre på att följa upp resultat (stor förbättringspotential här). Jag ska också bli tydligare i min kommunikation och bättre på att ”skryta” med det jag faktiskt gör. Sedan har jag även som mål att säkerställa min utökade tjänst och se till att vi hittar nya bra projekt att driva igenom så att bygden kan fortsätta utvecklas.

Har du satt några mål för det nya året?

Inga kommentarer

Skriv en kommentar